Julkaistu 24.02.2020 0          

Turun yliopiston satavuotissynttäreillä luvassa näyttävä lasershow

Yliopistonmäelle johtava Koskenniemenkatu ja Yliopistonmäki saavat uuden valaistuksen, joka sekin syttyy juhlapäivänä. Ilmakuva Yliopistonmäeltä valojen testauksesta. Kuva: Hanna Oksanen/Turun yliopisto.

27. helmikuuta torstaina Turun yliopisto kutsuu yliopistolaiset, turkulaiset ja kauempaakin tulevat juhlimaan yliopiston satavuotista historiaa ja ennen kaikkea tulevaa. Synttärijuhlat alkavat kello 18.00 Akatemianaukiolta, josta kuljetaan soihtukulkueessa kohti Yliopistonmäkeä.

Turun yliopisto järjestää ensi torstaina kaikille avoimen ulkoilmasynttärijuhlan satavuotisen historiansa kunniaksi. Luvassa on niin historian välähdyksiä, suuria led-palloja, laservaloja äänimaisemassa kuin muutakin ohjelmaa.

– Reilun tunnin kestävä ulkoilmajuhla Yliopistonmäellä on varmasti kaikenikäisille hieno kokemus. Syntymäpäivien kantavana teemana on valo, joka näkyy Akatemiantalolta lähtevästä soihtukulkueesta aina juhlan huipentavaan laservaloshow’hun, satavuotisjuhlavuoden suunnittelun ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Pyykkö kertoo.

Kynttilöitä ja soihtuja jaetaan osallistujille Akatemiatalon aukiolla kello 18.00, ja soihtukulkue järjestäytyy.

– Toivomme paikalle yliopistoyhteisöä ja sankoin joukoin kaikenikäisiä kaupunkilaisia sekä täällä vierailevia juhlimaan yhdessä rennoissa tunnelmissa.

Soihtukulkue etenee pitkin Koskenniemenkatua Yliopistonmäelle. Kävelyn aikana sytytetään Koskenniemenkadun ja Yliopistonmäen uusi valaistus. Samalla esitetään videota ja välähdyksiä historiasta ja matkalla viihdyttää myös verraton Kosteat kosijat -kvartetti.

Suklaakolikoita ja uniikkeja haalarimerkkejä

Muuriin ja seiniin heijastetaan videota ja kuvia eri vuosikymmeniltä. Mäellä jaetaan 100-vuotisjuhlavuoden kultakääreisiä suklaakolikoita sekä Tiedemakasiinia, kädenlämmikkeeksi tarjolla on myös kaakaota. Haalareissaan juhlaan tuleville opiskelijoille on luvassa uniikkeja 100-vuotishaalarimerkkejä.

Yliopiston rehtori Jukka Kola lausuu juhlan tervehdyssanat ja toisena puhujana on vararehtori Piia Björn.

Illan huipennuksena nähdään musiikilla höystetty näyttävä laservaloshow.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Suomen Henkilöstötalo

Suomen Henkilöstötalo

Henkilöstökonsultointia, Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Henkilöstöpalvelut, Rekrytointipalveluja, Soveltuvuusarviointi, Taloushallinto, Valmennukset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa