Julkaistu 24.02.2020 0          
Turusta ravintola-alan huippuosaaja ammattitaidon EM-kilpailuun

Leila Karhunen rakastui kisaamiseen

Leila Karhunen tarjoilijalajin finaalissa Taitaja2019 Joensuu -tapahtumassa. Kuva: Skills Finland / Mia Ylhäinen.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills käydään syyskuussa 2020 Itävallassa. Suomea ravintolapalvelulajissa edustava turkulainen Leila Karhunen opiskelee Turun ammatti-instituutissa ja työskentelee ravintola NOOAssa Turussa. Tarjoilijan pätevyyden antanut perustutkinto on Karhusella jo suoritettuna, ja nyt hän opiskelee oppisopimuksella ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintoa, joka syventää alan osaamista.

Karhunen on kokenut kilpailija, jolla on takana jo muun muassa ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2019, ravintolakoulujen välinen SM-parikilpailu, WorldSkills-karsinnat sekä Nuorten Baarimestarien SM-kilpailut.

–Kiinnostus kilpailemiseen heräsi, kun pääsin katsomaan Taitaja2017-kilpailuun tarjoilulajin finaalia. Huomasin haluavani kokea kisaaminen tuoman tunteen. Hain koulumme valmennusryhmään ja siitä alkoi matka kohti unelmia. Matkan varrella rakastuin kisaamiseen ja enkä halunnut lopettaa, vaikka jo valmistuin. Koen, että kilpaileminen on minulle hyvä tapa kehittää omaa osaamistani ja pitää itseäni ajan tasalla alan asioista. Pääsen näkemään erilaisia tapoja tehdä omaa työtäni, Karhunen kertoo.

EuroSkills-kilpailuun valmentautuminen on tiivistä koko kevään ja syksyn. Jokaiselle viikolle on valmennussuunnitelmassa sovittu oma erityisalue, jota hiotaan. Huhtikuussa järjestettävistä tarjoilijoiden Pohjoismaisista parikilpailuista Karhunen hakee paitsi menestystä, myös lisää kisakokemusta.

EuroSkills Graz 2020

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään joka toinen vuosi eri puolilla Eurooppaa. Seuraavan kerran kilpailu käydään 16.–20.9.2020 Itävallan Grazissa. Kilpailuun osallistuu 650 nuorta ammattiosaajaa 30:sta Euroopan maasta. Lajeja kilpailussa on 45, ja Suomi osallistuu 22 lajiin. Suomen 24 hengen joukkueeseen on valittu motivoituneimmat ja osaavimmat ammattilaiset karsintakilpailujen kautta. Suomalaiset ovat menestyneet kilpailussa hyvin, ja vuosien aikana kotiin onkin tuotu yhteensä 82 mitalia.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa