Julkaistu 24.02.2020 0          
Turun kauppakorkeakoulun haastattelututkimus käynnistyy Turun keskustassa:

Miksi ja millä tullaan Turun keskustaan?

Turun keskustassa käynnistyy tänään maanantaina 24.2. haastattelututkimus, jonka tavoitteena on selvittää Turun keskustassa asioivien ja palveluja käyttävien rahankäyttöä, kulkumuotoa ja syitä tulla keskustaan. Tutkimusprojekti toteutetaan yhdessä Turun Ydinkeskustayhdistyksen, Turun kauppakorkeakoulun, Turun kaupungin ja Turun kaupunkitutkimusohjelman kanssa.

– Turun keskustan vahvuus kauppapaikkana on perinteisesti ollut sen keskeinen sijainti suhteessa alueella asuviin kuluttajiin. Keskustan saavutettavuus kuitenkin vaihtelee kuluttajan asuinpaikan ja käytettävissä olevien kulkumuotojen mukaan. Nyt tarkoitus on selvittää, millä keskustaan tullaan ja keskustassa asioivien rahankäyttöä, kertoo tutkimuksesta vastaava professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulusta.

– Useat tutkimukset ja selvitykset osoittavat, että ravintolat ja erilaiset ajanviettopalvelut yleistyvät Turun keskustassa kun taas erikoiskauppojen lukumäärä ja usein myös kannattavuus ovat jo pitkään olleet laskussa. On hyvä saada ajankohtaista tietoa, missä nyt mennään. Tällaista pelkästään Turun keskustaan kohdistuvaa tutkimusta ei ole ennen tehty, jatkaa Marjanen.

Turun yliopiston opiskelijat haastattelevat kuluttajia eri puolilla keskustaa viikoilla 9 ja 11. Tavoitteena on haastatella vähintään 500 satunnaisesti valittua kuluttajaa ennalta valituissa paikoissa: kaduilla, liikkeissä, kahviloissa, ravintoloissa jne. Gallup-haastattelujen lisäksi satunnaisesti valituille kuluttajille tarjotaan mahdollisuus osallistua tutkimukseen myös verkossa webropol-kyselyn kautta.

– Aloite tutkimuksen toteuttamiseen tuli yhdistykseltämme, sillä kaipaamme tuoretta tietoa ydinkeskustan tilanteesta. Dataa tarvitaan keskustan kehittämiseen, summaa Turun Ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Heli Järvelä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa