Julkaistu 24.02.2020 0          

Ennätysmäärä yrityksiä Team Rynkebyn mukana tukemassa vakavasti sairaita lapsia

Eurooppalaiset Team Rynkeby –hyväntekeväisyysjoukkueet onnistuivat tekemään varainkeruuennätyksen vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Kaikkiaan 1 541 yrityksen ja yhteisön logot painetaan Team Rynkeby -joukkueiden ajoasuihin merkiksi tuestaan vakavasti sairaille lapsille. Joukkueita on yhteensä 57, mukana ovat kaikki pohjoismaat sekä Saksa ja Sveitsi.

Yritys saa logon keltaisiin ajopaitoihin 2500 euron lahjoituksella, mutta monet yritykset ovat lahjoittaneet enemmän. Jopa 46 yritystä on ryhtynyt kuluvalla kaudella platinasponsoriksi 12 500 euron vähimmäissummalla.

Yritysten lahjoitukset menevät vakavasti sairaita lapsia auttaville organisaatioille kaikissa Team Rynkebyn toimintamaissa. Suomessa lahjoitussummasta 70 prosenttia ohjautuu Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen. Sylva ry saa summasta 30 prosenttia syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemisen.

Asusponsoreiden hankinta päättyi tammikuussa, mutta joukkueiden varainkeruu jatkuu elokuuhun asti yrityssponsorihankintana, yksityislahjoituksina sekä erilaisissa tapahtumissa, kuten toukokuussa järjestettävässä Koulujuoksussa. Viime vuonna kansainvälinen lahjoitussumma nousi 10,6 miljoonaan euroon. Suomessa joukkueet luovuttivat Aamu Säätiölle ja Sylvalle viime syksynä yhteensä 1,1 euroa.

Varainhankinnan jatkuessa pyöräilijät valmistautuvat 1200 kilometrin matkalle Pariisiin. Suomesta hyväntekeväisyyspyöräilyyn 3.7. – 11.7.2020 osallistuvat joukkueet Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Oulusta, Vaasasta ja Jyväskylä-Kuopion alueelta. Joukkueet saavat asunsa huhtikuun alkuun mennessä ja siitä lähtien keltapaitaisia pyöräilijöitä voi nähdä harjoittelemassa ryhmäajoa eri puolilla Suomea.

Hyväntekeväisyyspyöräily on saanut alkunsa Tanskassa, jossa Rynkeby Foodsin työntekijä päätti vuonna 2002 parantaa elintapojaan ja pyöräillä Pariisiin. Tapahtuma on vuosien kuluessa laajentunut kaikkiin pohjoismaihin, viime vuonna myös Saksaan ja tällä kaudella ensi kertaa Sveitsiin. Ensimmäinen suomalaisjoukkue osallistui pyöräilyyn kesällä 2013.

Vuosittain kasvaneet keräyssummat ovat ratkaisevan tärkeitä monille vakavasti sairaita lapsia auttaville järjestöille. Pyöräilijät maksavat kustannuksensa pääosin itse ja projektin hallinnollisista kuluista vastaavat Rynkeby Foods A/S, God Morgon ja hohes C yhteistyössä jokaisen yksittäisen maan rahaa vastaanottavien järjestöjen kanssa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa