Julkaistu 27.02.2020 0          

Miksi monikulttuurisuus on menestyvän yrityksen voimavara?

Osaavan työvoiman löytäminen on yrityksille yhä merkittävämpi haaste. Yksi ratkaisu on palkata kansainvälisiä osaajia joko ulkomailta tai paikallisesti. Vuoden 2020 ensimmäinen yrityksille suunnattu Talent Boost -aamiaistilaisuus keskittyy konkreettisiin työkaluihin ja palveluihin, sekä käytännön kokemuksiin monikulttuurisuuden hyödyntämisessä yrityksen kasvussa ja kansainvälistymisessä.

Turussa syksyllä 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty Talent Boost -aamiaistilaisuus keräsi yhteen yli 60 kansainvälisten osaajien houkuttelusta ja rekrytoinnista kiinnostunutta yritysten edustajaa ja asiantuntijaa. Tiistaina järjestettävä Talent Boost Breakfast: Successful Culturally Diverse Company -aamiaistapahtuma on suunnattu erityisesti yrityksille, joilla on haasteita osaavan työvoiman saatavuudessa tai joille kansainvälinen rekrytointi on muutoin ajankohtaista.

Tilaisuuden kohokohta on paneelikeskustelu aiheesta “Added value to the workplace from cultural diversity”, eli monikulttuurisuuden työpaikalle tuoma lisäarvo. Tilaisuuden alustaa Helsingin seudun kauppakamarin Talent Boostin projektipäällikkö Satu Salonen.

Panelisteina toimivat Mariia Bieskova (Operations and Privacy Manager, Benete Oy), Tuuli Suominen (Head of People Operations, Silo.AI), sekä Tuija Kantoluoto (toimitusjohtaja, FoodHR, Naapurin Maalaiskana Oy). Paneelissa tartutaan käytännöllisiin kysymyksiin, kuten siihen miten kansainväliset osaajat löydetään ja mitä hyötyjä monikulttuurisesta työyhteisöstä on yrityksille ollut. Panelistit myös paljastavat mitä mahdollisesti yllättäviä etuja kansainvälisen taustan omaavan työntekijän palkkaaminen on tuonut, sekä miten yrityksen työntekijät ovat reagoineet kansainvälistyvään työympäristöönsä.

Tilaisuus toteutetaan osana Turku Science Park Oy:n koordinoimaa Talent Turku -yrityspalvelukokonaisuutta, joka on osa kansallista työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Tilaisuuden järjestävät Turku Science Park Oy, World Trade Center Turku, Turun kauppakamari, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Business Finland sekä Suomen Yrittäjät. Tilaisuuden kielenä on englanti.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa