Julkaistu 16.03.2020 1          

Verohallinto joustaa

Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Erityiseksi syyksi lasketaan esimerkiksi sairastuminen. Jos yrityksellä on maksuvaikeuksia, voi veroille hakea maksujärjestelyä. Huomaa myös, että voit hakea ennakkoveroon muutosta OmaVerossa, jos yrityksen tulos näyttää muodostuvan arvoitua pienemmäksi.

Verohallinto tukee yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa tehostamalla edellä mainittujen asioiden käsittelyä. Myös arvonlisäveron palautusten käsittelyä tehostetaan. Selvitämme myös mahdollisia helpotuksia verojen maksujärjestelyn ehtoihin yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa. Kun tiedämme lisää, päivitämme tiedon tähän uutiseen.

Ennakkovero: Tarkista ja hae tarvittaessa muutosta

- Ennakkoveron määrä perustuu arvioon yrityksen verotettavasta tuloksesta. Jos tulot tai kulut eivät vastaa arviota, ennakkoveroa kannattaa muuttaa.

- Voit tarkistaa ennakkoverosi ja hakea muutosta OmaVerossa (vero.fi/omavero). Näin haet ennakkoveroa ja lisäennakkoa OmaVerossa. Ennakkoveroja voidaan poikkeuksellisesti alentaa asiakkaiden ilmoituksen mukaan ilman välitilinpäätöksiä tai muita kirjallisia selvityksiä.

- Myös ennakkoveron eräkuukausiin voit hakea muutosta.

Veroilmoitukset: Voit pyytää lisäaikaa

- Voit hakea veroilmoitukselle lisäaikaa. Lisäaika voidaan myöntää, jos sinulla on erityinen syy, esimerkiksi sairastuminen, jonka vuoksi olet estynyt antamaan ilmoituksen määräajassa.

- Lisäaikaa voit hakea OmaVerossa (vero.fi/omavero) tai vero.fi:stä löytyvällä lomakkeella (Hakemus veroilmoituksen antamisajan pidentämiseksi). Huomaa, että hakemuksen tulee olla Verohallinnossa viimeistään veroilmoituksen määräpäivänä.

- Jos annat veroilmoituksen myöhässä: Kun sinulla on erityinen syy, esimerkiksi sairastuminen, voit pyytää, että myöhästymismaksu jätetään perimättä. Ole näissä tilanteissa yhteydessä puhelinpalveluumme tai lähetä pyyntösi OmaVero-viestillä (Omat veroasiat > toiminnot > kaikki toiminnot > viestit ja ajanvaraus > lähetä viesti).

Alv-ilmoitukset: Myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä

- Arvonlisäveron tai muiden oma-aloitteisten verojen ilmoituksille ei ole mahdollista myöntää lisäaikaa, mutta voit kuitenkin pyytää, että myöhästymismaksu jätetään perimättä. Myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä erityisestä syystä, esimerkiksi sairastumisen vuoksi.

- Ole näissä tilanteissa yhteydessä Verohallintoon ilmoituksen määräpäivänä (yleinen eräpäivä 12. päivä) tai välittömästi sen jälkeen. Voit pyytää myöhästymismaksun perimättä jättämistä joko puhelinpalvelustamme (arvonlisäverotus 029 497 008) tai lähettämällä pyyntösi OmaVeron kautta viestillä (Omat veroasiat > toiminnot > kaikki toiminnot > viestit ja ajanvaraus > lähetä viesti).

Jos sinulla tai yritykselläsi on maksuvaikeuksia:

- Voit hakea tilapäisiin maksuvaikeuksiin maksujärjestelyä OmaVerossa tai soittamalla palvelunumeroon 029 497 028 (Maksujärjestelyt). Näin haet maksujärjestelyä OmaVerossa.

- Maksun viivästyskorot voidaan erityisestä syystä jättää perimättä. Erityiseksi syyksi voidaan katsoa esimerkiksi sairastuminen. Voit tehdä asiasta pyynnön OmaVerossa.

- Jos jo tehty maksujärjestelysi raukeaa, koska et ole voinut maksaa veroja määräpäivään mennessä, voit hakea uutta maksujärjestelyä.Uusi maksujärjestely voidaan tehdä, jos maksujärjestelyn raukeaminen ja maksun viivästyminen on johtunut erityisestä syystä, esimerkiksi sairastumisesta.

- Autoverolle ja valmisteverolle et voi hakea maksujärjestelyä, mutta voit hakea maksunlykkäystä. Näin haet autoveron maksunlykkäystä ja näin valmisteveron maksunlykkäystä.

- Selvitämme helpotuksia verojen maksujärjestelyn ehtoihin yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa. Kun tiedämme lisää, päivitämme tietoa tähän uutiseen.


Kommentit

Nanoyrittäjä 16.03.2020 klo 11:03

Verojen ilmoituspäivää on MAHDOTONTA siirtä....

Niin. Kertonee aika paljon.

Ihminen on mukamas lentänyt kuuhun, mutta verojen ilmoituspäivän siirtäminen se on absoluuttisen totaalisen aivan ehdottoman mahdotonta.

Sitä ei siis voida tehdä. Puhumattakaan siitä että AVL tilitykset armahdettaisiin seuraavalle 3kk jaksolle alle 100K€ osalta.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa