Julkaistu 16.03.2020 0          

190 vuodessa piirtämisestä 3D-mallinnukseen

Turun ammattikorkeakoulusta valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttelyssä on esillä perinteisten tekniikoiden lisäksi esimerkiksi 3D-mallinnusta. Opiskelijat esittelevät taiteellisia opinnäytetöitään kolmessa kohteessa. NYTT 2020 -näyttely levittäytyy Turun Taidehallin, Brinkkalan Gallerian ja Ullakon sekä Vartiovuoren Vesisäiliön tiloihin. Näyttely on osa Turun Piirustuskoulun 190-vuotisjuhlaa.

Turun AMK:n Taideakatemiasta on valmistumassa kuvataiteilijaksi tänä vuonna yhdeksäntoista opiskelijaa. Opintojen aikana kertyneet tiedot ja taidot tiivistyvät NYTT 2020 -näyttelyn teoksissa, joita on työstetty viimeisen opintovuoden aikana. Nuoret kuvataiteilijat ovat tarttuneet niin ajankohtaisiin kuin ikuisiinkin teemoihin, tulevaisuutta unohtamatta. Tekotavat vaihtelevat perinteisistä tekniikoista tuoreempiin ja kokeileviin, kuten 3D-mallinnukseen.

Yhdessä ja yksin

Opiskelijoiden välinen vuorovaikutus on ollut tärkeässä roolissa opintojen alusta aina opinnäytetöiden tekemiseen asti. Oman panoksensa nuorten taiteelliseen kasvuun ovat antaneet myös vierailevat kuvataiteilijat. Heistä yksi, kuvataiteilija Hertta Kiiski, korostaa ryhmän monipuolisuutta.

– Olen päässyt seuraamaan näiden nuorten taiteilijoiden prosesseja heidän toisesta opiskeluvuodestaan lähtien. On aina riemastuttavaa nähdä, miten freesejä ja yllättäviä – mutta kuitenkin keskittyneitä – teoksia he ovat tehneet. Intiimejä, intuitiivisia, herkkiä, rajuja, huolestuneita ja hauskoja. Jokaisella on oma lähestymistapansa taiteen tekemiseen, näitä tekijöitä ei voi niputtaa yhteen.

Juhlan paikka – Turun Piirustuskoulu 190 vuotta

2020 on Turun Piirustuskoululle juhlavuosi, kun Suomen vanhin taiteeseen keskittynyt oppilaitos täyttää 190 vuotta. Kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara kuvailee toiminnan dynamiikkaa seuraavasti:

– Turun Piirustuskoulu on ollut rakentamassa Turusta nykytaidekaupunkia jo 190 vuotta. Kuvataiteen koulutuksen nykyhetkeä ja tulevaisuutta rakennetaan dialogissa sekä opettajien ja opiskelijoiden että alueellisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten kollegoiden ja kumppanien kanssa. Tämä mahdollistuu esimerkiksi erilaisissa verkostoissa ja hankkeissa – kuten parhaillaan käynnissä olevien julkisen taiteen käytäntöihin ja pedagogiikan kehittämiseen keskittyvien hankkeiden kautta.

Näyttelyn taiteilijat: Emilia Asplund, Elina Helkala, Elina Hämäläinen, Maria Kaisto, Juuli Kangasniemi, Lotta-Lucia Laine, Jani Lamminmäki, Appe Leppänen, Alina MacDonald, Noora Ojanperä, Ella Palosaari, Harri Puro, Inari Raaterova, Sini Saarenpää, Salla Sillgren, Ville-Petteri Turkia, Sara Vertanen, Siiri Viljakka, Jirko Viljanen sekä Rubuzak-kollektiivi.

NYTT 2020 näyttely on avoinna 27.3.–26.4.2020 ke–su 12–18, suljettu 10.4.–13.4.2020.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa