Julkaistu 20.03.2020 0          

Korona siirtää tapahtumia syksymmälle tai verkkoon

Apajan, Rajupajan ja RajuLiven logot ovat tuttuja näkyjä tapahtumissa ympäri Suomen, mutta etenkin Turun seudulla, joka on tapahtuma-alalla toimivan Apajan kotipaikka. Kovalla kädellä Suomeakin koetteleva korona-virus iski tapahtuma-alaan ennennäkemättömän nopeasti ja kovaa. Kaikki yli 10 ihmisen kokoontumiset on kielletty, joten korona nielaisi kitaansa niin urheilu- ja kulttuuritapahtumat kuin myös yritysten kokoukset, seminaarit ja juhlat. Tapahtumien osalta koko Suomi pysähtyi hetkessä, muu elinkeinoelämä on tullut hieman rauhallisemmin perässä.

- Kahdessa päivässä tyhjeni täynnä ollut keikkakalenteri kevään osalta. Nyt muutaman päivän viiveellä siirtoja ja peruutuksia on tullut myös jo kesän ja joihinkin syksyn tapahtumiin. Nyt meillä on harvinainen vähän rauhallisempi hetki, eli on aika huoltaa niin kalusto, henkilöstö kuin omat prosessitkin iskukuntoon siihen kun markkinat palautuvat taas uomiinsa, kertoo toinen yrittäjänä Apajaa pyörittävä Sami Tarkia.

Tapahtumat ovat nyt toistaiseksi määrittämättömän pituisella tauolla. Pieni piristysruiske Apaja-konsernissa on sen kuvatuotantoyritys RajuLive, jonka yksi videopuolen palveluista on livestriimaus. Verkon yli lähetettävät tapahtumat eivät kärsi kokoontumiskiellosta.

- Kysyntää on tällä hetkellä livelähetyksiä kohtaan. Pienoinen haaste on se, että tarpeet ja toiveet ovat moninaisia, joten on vaikea tarjota pakettiratkaisuja. Mutta ei se meitä haittaa, sorvaamme jokaiselle omien tarpeiden mukaisen lähetyksen mielellämme, kommentoi RajuLiven toinen yrittäjä Jani Nieminen.

RajuLive tuottaa livelähetyksiä laidasta laitaan ja eri alustoille. Live voi olla perinteinen yksipuolinen striimi tai kahdensuuntainen ja monipuolisempi virtuaalitapahtuma, johon sekä esiintyjät presentaatioineen että yleisö osallistuvat etänä. Käytettävien kameroidenkaan määräkään ei ole rajoittava tekijä.

- Teimme taannoin esimerkiksi Happoradion 10-vuotisjuhlakeikan livemiksauksen 10 kameralla. Siitä materiaalista syntyi myös heidän Tehdään jotain kaunista -kappaleen musiikkivideo. Olemme myös nyt tässä keikattomassa tilanteessa lähestyneet eri tahoja livekeikkojen toteuttamisesta valtakunnan ykkösartisteillekin. Meillä on konsernissa tekniikkafirmat, joita käytetään festareilla ja kiertueilla muutenkin, joten ei olisi ongelmaa tehdä pop-up lavaa esimerkiksi meidän varastotiloihin tai johonkin turkulaiseen tapahtumatilaan ja lähettää huippukeikkoja kotisohville, joilla vietetään aikaa nyt entistä enemmän, visioi Nieminen.

Apaja on turkulainen noin kuuden miljoonan euron liikevaihdolla operoiva tapahtuma-alan konserni, jonka alle kuuluu viisi yritystä Rajupaja Oy, RajuLive Oy, Ruosila Oy, Voiceboys Oy sekä Lounais-Suomen Vuokrakaluste.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa