Julkaistu 20.03.2020 0          

Ympäristöterveyden ohjeet koronavirustilanteessa elintarvikealan toimijoille

Turun kaupungin ympäristöterveys muistuttaa elintarvikealan toimijoita kiinnittämään erityisestä huomiota hygieenisiin työskentelytapoihin ja henkilöstön terveyteen vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Elintarvikkeiden hygieeninen käsitteleminen jokaisessa elintarvikeketjun vaiheessa ja jokaisessa työskentelyvaiheessa on paras tapa varmistaa tuotteiden turvallisuus. Jotta välttyisimme koronaepidemianaikana elintarvikevälitteisiltä epidemioilta, elintarvikealan toimijoiden muun muassa ravintolat, kahvilat, myymälät tulee huolehtia erityisen tarkkaan etenkin helposti pilaantuvien elintarvikkeiden huolellista käsittelystä. Oleellisia ovat puhtaat kädet, astiat, käsittely- ja ruokailuvälineet, ruuan yhteisottimien välttäminen, siisti työympäristö, pintojen puhtaus ja turhan koskettelun välttäminen sekä elintarvikkeiden säilytys suojattuna oikeassa lämpötilassa. Nämä ohjeet koskevat myös ravintoloiden ruokien kotiinkuljetuksia.

Turun ympäristöterveys valvoo ja keskittyy antamaan neuvontaa ja ohjeita nyt erityisesti palveluasumisen, sairaaloiden, päiväkotien ja avoinna olevien koulujen yms. elintarvikekohteiden hygieeniseen toimintaan.

Valtioneuvoston päätöksen mukaan ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa. Ulkomailta palaavan ravintola- tai elintarviketyöntekijän tulee siis olla poissa ravintolatyöstä tai vastaavasta kaksi viikkoa Suomeen paluun jälkeen.

Kunnan tartuntatautilääkäri tekee päätöksen koronavirusepäillyn ja muiden työntekijöiden työssäolosta ja mahdollisesta karanteenista. Jos ravintolalla päätöksestä riippumatta on riittävästi henkilökuntaa, ravintola voi jatkaa toimintaansa. Koska koronaviruksen tarttumista pintojen välityksellä ei ole täysin poissuljettu, on ravintolan pinnat puhdistettava huolellisesti tavanomaisia puhdistuskäytäntöjä noudattaen. Sairaana (esimerkiksi flunssaisena tai vatsatautisena) ei saa tulla töihin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa