Julkaistu 20.03.2020 1          

Valtaosa autokouluista palvelee normaalisti

Autokoulut pystyvät palvelemaan asiakkaitaan normaalisti haastavasta koronatilanteesta huolimatta. Myös teoria- ja ajotutkintoja pääsee suorittamaan normaaliin tapaan.

Suurin osa autokouluissa annettavasta opetuksesta tapahtuu autossa, yksilöopetuksena. Luokissa perinteisesti annettua teoriaopetusta on nyt tietoisesti siirretty verkkoon ja ryhmäkokoja on pienennetty.

- Autokouluyrittäjät ympäri maan ovat tehneet lukuisia vastuullisia toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että teoria- ja ajo-opetusta voidaan antaa turvallisesti ja ammattitaitoisesti, koronaviruksesta huolimatta, kuvaa vallitsevaa tilannetta Suomen Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi.

Autokoululiitto on kehottanut autokouluja huolehtimaan autojen, simulaattoreiden ja turvavarusteiden desinfioimisesta jokaisen asiakkaan jälkeen.

- Viruksen leviämisen ehkäisy on meidän kaikkien yhteinen asia. Siksi hygieniaan on nyt kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Oppilaiden ja opettajien turvallisuus on meille itsestäänselvyys, Kiviniemi toteaa.

Autokouluissa noudatetaan valtioneuvoston ja THL:n antamia ohjeita.

- Flunssaisena ei ajo- tai teoriatunnille saa tulla. Samoin riskiryhmiin kuuluvien opetuksessa pidetään nyt taukoa ja opetus jatkuu heidän osaltaan tilanteen normalisoiduttua, Kiviniemi muistuttaa.

- Autokoulujen palveluasenteen ja muuntautumiskyvyn ansiosta valtaosa oppilaista pystyy edelleen suorittamaan autokoulunsa suunnitellussa aikataulussa, vallitsevista poikkeusoloista huolimatta, Jukka Kiviniemi kiteyttää.


Kommentit

Lähellä 27.03.2020 klo 07:03

Opetusautossahan istutaan lähietäisyydellä toisistaan, jolloin tartuntariski on erittäin suuri. Hengitetään suljetussa tilassa samaa ilmaa ajotunnin aikana. Jos toinen on viruksen kantaja niin tartuntaketju laajenee nopeasti. Yleensä päivän aikana ajaa samaa autoa lähes kymmenen eri kuljettajaa.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa