Julkaistu 22.03.2020 0          
Suomen Yrittäjät:

Yritysten vuokria laskettava heti

Moni pk-yritys ei selviä tällä hetkellä koronakriisin vuoksi vuokristaan ja uhkaa ajautua tämän vuoksi konkurssiin. – Kaikkien vuokranantajien pitää tulla yrityksiä vastaan koronakriisin ajaksi. Konkurssiaalto ei ole vuokranantajienkaan etu, Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vetoaa.

Hallituksen perjantaina julkistama koronakriisipaketti helpottaa lomautuksia ja nopeuttaa yt-prosessia. Se auttaa yrityksiä laskemaan henkilöstökuluja, ja on siksi tärkeä osa yritysten pelastuspakettia.

Tarvitaan myös muita keinoja. Vuokrat ovat monelle kaupan, ravintola-alan ja muiden palvelualojen yritysten keskeinen kustannuserä.

– Palvelualoja uhkaa koronan aiheuttama konkurssitsunami. Tuhansia yrityksiä uhkaa kaatua. Pitää käyttää kaikki keinot tuhon estämiseen, Pentikäinen sanoo.

– Vetoamme voimakkaasti kaikkiin vuokranantajiin, että vuokrissa tullaan heti vastaan. Valtion, kuntien, eläkeyhtiöiden ja muiden instituutioiden on näytettävä esimerkkiä. Moni on jo joustanut, mistä yrittäjät kiittävät.

Yrittäjät ja Kuntaliitto ovat antaneet asiasta myös yhteisen suosituksen.

– Vuokramarkkinoilla on paikoin käynnissä härski isomman kumppanin sanelu, jossa pienet jauhautuvat hengiltä, Pentikäinen sanoo

– On myös monia vuokranantajia, jotka eivät ole joustaneet tai jousto on ollut mitätön. Näitä on erityisesti kansainvälisten kiinteistösijoittajien joukossa.

Pentikäisen mukaan olisi tärkeää, että vuokria lasketaan kriisiajaksi todella reilusti. Julkiset toimijat ja instituutiot voisivat jättää ne jopa perimättä. Tämä voisi pelastaa monia yrityksiä pahimman yli.

Yrittäjät muistuttaa, että on myös paljon yrittäjiä, jotka toimivat vuokranantajia.

– Heidän asemansa pitää turvata pankkien ja Finnveran yhteistyöllä kriisin yli. He ovat olleet usein ensimmäisinä tulemassa vastaan asiakkaitaan, Pentikäinen muistuttaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa