Julkaistu 23.03.2020 0          

Turku Science Park suuntaa palveluitaan kriisiyrityksille

Lähes koko yrityskentän nopeasti syvään ahdinkoon ajanut koronapandemia vaikuttaa myös yritys- ja innovaatiotoimijoille suunnattuihin palveluihin. Turun seudun elinkeinoyhtiö Turku Science Park Oy tuo nopealla aikataululla koronakriisistä selviytymistä tukevia neuvontapalveluita alueen yrityksille.

Maailmanlaajuiseksi pandemiaksi laajentunut koronavirus on vienyt kuilun partaalle yrityksiä niiden kokoon ja toimialaan katsomatta. Suurin huoli on paikallisten pk-yritysten tulevaisuudesta.

- Turun seudun lähtötilanne on monia muita alueita parempi, mutta se ei tarkoita meidän selviävän tästä yhtään sen helpommalla. Viikko sitten, poikkeustilan vasta alkaessa, kauppakamarien kyselyssä noin puolet lähes 400 vastanneesta Turun alueen yrityksestä arvioivat epidemian takia lomauttavansa tai irtisanovansa henkilöstöä seuraavan kahden kuukauden aikana, sanoo Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Tilanteen takia kehitysyhtiö on käynnistänyt toimet tukeakseen alueen yrityksiä kriisistä selviytymisessä. Esimerkiksi rahoitukseen ja työntekijöiden asemaan liittyvät kysymykset sekä yrittäjän oma jaksaminen vaikeuksien keskellä tarvitsevat nopeasti yhteistyötä avun tarjoamiseksi.

- Olemme koonneet alueelliselle Turku Business Region -sivustolle korona-info -osion, joka toimii porttina kriisiajan palveluihimme. Sinne koottujen linkkien kautta voi hakea itsenäisesti neuvoja eri asiantuntijatahojen verkkosivuilta. Korona-infon sivuilla on myös yhteydenottolomake, jonka täyttämällä omat yritysneuvojamme ottavat yhteyttä ja auttavat yrittäjän tilanteen ja sen helpottamiseen käytettävissä olevien palveluiden ja rahoituskanavien kartoittamisessa, muistuttaa Turku Science Park Oy:n palveluista vastaava operatiivinen johtaja Tom Palenius.

Painopistettä Turku Science Parkissa on siirretty nyt hiljenevästä aloittavien- ja kasvuyritysten neuvonnasta ja sparrauksesta vaikeuksiin ajautuneiden yritysten neuvontaan. Parhaillaan Turku Science Parkin yritysneuvojat ja kasvuvalmentajat vahvistavat asiantuntemustaan erityisesti niissä kysymyksissä, joihin hallitus ja työmarkkinaosapuolet ovat valmistelleet ratkaisuja.

- Koska yhtiömme yritysneuvonta Potkuri ja startup-yhteisö SparkUp ovat sulkeneet ovensa asiakkaiden fyysisiltä vierailuilta, tarjoamme neuvontaa nyt puhelimitse, sähköpostitse ja Teams-verkkoneuvotteluja hyödyntäen. Tulossa on myös verkossa pidettäviä neuvontatilaisuuksia. Pyrimme myös jakamaan yrityksille vertaistukena tietoa onnistuneista toimista esimerkiksi kysyntään, tuotantoon ja rahoitukseen liittyneissä kysymyksissä.

Niko Kyynäräinen korostaa, että yhdenkään yrittäjän ei pitäisi jäädä murehtimaan tilannettaan yksin.

- Meidän tehtävänämme on tukea Turun seudun yrityksiä yhdessä yrittäjäjärjestöjen, kuntien ja eri sidosryhmien kanssa niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Tässäkin tilanteessa tarjoamme yrityksille koko verkoston palvelut ensimmäisen luukun periaatteella niin ELY-keskuksen, Business Finlandin, Finnveran, Yrittäjien, kauppakamarin, TE-toimiston kuin verottajan osalta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa