Julkaistu 25.03.2020 0          

Kaarinan Yrittäjät vetoaa päättäjiin kotikaupungin yritysten turvaamiseksi

Kaarinan Yrittäjät vetoaa Kaarinan kaupungin päättäjiin ja pyytää huomioimaan kriisiajan päätöksenteossa ja hankinnoissa kotikaupungin yritykset.

- Suomessa eletään nyt ennennäkemättömiä aikoja koronaviruksen vuoksi. Nämä poikkeusolojen toimenpiteet vaikuttavat erittäin suurella ja murheellisella tavalla moniin yrityksiin myös Kaarinassa. Yksikään näistä yrittäjistä ei ole pystynyt ennakoimaan liiketoimintansa loppumista, käytännössä muutaman päivän aikana, toteaa Kaarinan Yrittäjien puheenjohtaja Karoliina Heiskanen.

- Yrityksillä ei ole ollut mitään mahdollisuutta tehdä korjaavia ja ennakoivia toimenpiteitä estääkseen yritystoimintansa loppuminen. Vielä ei tiedetä, milloin yritykset voivat harjoittaa liiketoimintaansa normaalisti. Nyt ollaan tilanteessa, jota ei kestä edes niiden yritysten liiketoiminta, joka on muuten vankalla ja kannattavalla pohjalla, jatkaa Heiskanen.

- Kaarinalaiset yritykset tuottavat huomattavan määrän palveluita Kaarinan kaupungille. Kaarinalaiset yritykset työllistävät puolestaan kaarinalaisia. Pitkällä aikavälillä kaupunki häviää paljon, jos kaarinalaiset yritykset eivät kestä yli koronakriisin. Tässä tilanteessa on tärkeää, että Kaarinan kaupunki toimii vastuullisesti, sanoo Heiskanen.

Kaarinan Yrittäjät on lähettänyt kaupungin luottamushenkilöille ja johtaville viranhaltijoille vetoomuksen. Yrittäjäyhdistys vetoaa siihen, että Kaarinan kaupunki ei yritä tavoitella toimintojen äkillisellä alasajolla säästöjä, jotka ovat pois kaarinalaisilta yrityksiltä ja sitä kautta myös niiden kaarinalaisilta työntekijöiltä.

Kaarinan Yrittäjät esittää, että Kaarinan kaupunki ottaa käyttöön yritysvaikutusten arvioinnin koronaviruksen aiheuttamien toimintamuutostensa yhteydessä.

Poikkeusolojen vuoksi monen Kaarinan kaupungille palveluita tuottavan yrityksen toiminta keskeytyy. Näille yrityksille kaupungin toivotaan etsivän ja tarjoavan korvaavia työmahdollisuuksia poikkeusolojen ajaksi.

Kaarinan kaupunki joutuu tekemään materiaali- ja palveluhankintoja poikkeusolojen vuoksi. Näissä hankinnoissa esitetään huomioitavaksi ensisijaisesti kaarinalaisten yritysten palvelutuotanto- ja myyntituotteet .

- Nyt on tärkeää, etteivät kaarinalaiset yritykset joudu tilanteeseen, missä kotikaupunki pysäyttää palveluhankinnat yrityksiltä, jotka joutuvat tämän vuoksi maksuvaikeuksiin tai jopa konkursseihin .

- Tässä ei ole kyse pelkästään yritysten pärjäämisestä, vaan pitää muistaa se, että kun paikkakunnan yrityksillä menee hyvin, menee myös kaupungilla hyvin, kiteyttää Kaarinan Yrittäjien puheenjohtaja Karoliina Heiskanen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa