Julkaistu 27.03.2020 0          

Tavaraliikenne sujuvaksi Uudenmaan rajatarkastuksissa

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL pitää tärkeänä, että Uudellamaalla käynnistyvät liikkumisen rajoitustoimet ja tarkastukset eivät aiheuta viiveitä tavaraliikenteelle. Tavara- ja jakeluliikenteen ajoneuvolla tulee olla mahdollista ohittaa tarkastuspiste ns. vihreällä kaistalla ilman asiapapereiden tarkastamista.

Tavaraliikenteen häiriötön sujuvuus on erittäin tärkeää vallitsevassa poikkeustilanteessa. Poikkeussäännösten tavoitteena on tehokkaasti torjua koronavirustartuntoja estämällä henkilöiden liikkuvuutta yli Uudenmaan maakuntarajan silloin, kun kyse ei ole välttämättömästä liikkumisesta. Samalla tavaraliikenteen tulee jatkua mahdollisimman normaalisti. Kun tavaraliikennettä ei ole tarkoitus rajoittaa, ei sen pysäyttämiseen eikä siihen liittyvien asiakirjojen tarkastamiseen ole valmiuslain puolesta tarvetta.

SKAL pitää tärkeänä, että poliisin ohjeistuksessa ja käytännön valvontatoimissa otetaan huomioon tavaraliikenteen ajoneuvojen sujuva kulku. Aina kun tilanne sallii, tavaraliikenteelle pitää järjestää tarkastuspisteen yhteyteen oma erillinen kaista. Tavaraliikenteen ruuhkautuminen samaan tarkastukseen henkilöliikenteen kanssa on vakava uhka tavaraliikenteen sujuvuudelle sekä maamme huoltovarmuudelle.

Poikkeusoloissakin maanteiden tavaraliikenne palvelee yhteiskuntaa ja on varmistamassa, että tavarat löytävät tiensä kauppoihin ja kuluttajille, ja elinkeinoelämän toimintaedellytykset säilyvät.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa