Julkaistu 30.03.2020 0          

Koronasiivoukset ja desinfioinnit ovat lisääntyneet merkittävästi

Kuva: Poistoa Oy.

Homesiivoukseen erikoistunut Poistoa Oy on siirtynyt tekemään tehostettua siivousta ja desinfiointeja. – Haluamme kantaa kortemme kekoon tässä vaikeassa tilanteessa ja meillä oli jo valmiiksi osaamista, laitteita ja suojavarusteita, joita tämän tyyppinen erikoissiivous edellyttää. Toistaiseksi olemme pystyneet vastamaan kaikkiin tarpeisiin, mutta näyttää siltä, että tarvitsemme myös lisäkäsiä, kertoo yrittäjä Niina Kesti.

– Asiakkaamme kaipaavat tässä muuttuneessa tilanteessa erilaisia palveluja kuin aikaisemmin ja haluamme auttaa heitä. Suurin osa haluaa TTL:n ohjeen mukaisia tehostettuja siivouspalveluita, mutta monissa erityistiloissa tarvitaan myös järeämpiä desinfiointeja, joita voimme tehdä ULV-sumutinlaitteilla tehokkaasti, toteaa siivousteknikko, RTA ja Poistoa Oy:n yrittäjä Niina Kesti.

Kaikki puhtausalan yritykset pystyvät tekemään tehostettua siivousta, mutta erikoissiivoukseen ja desinfiointeihin kykenevät vain ne, joilla on desinfiointiin tarvittavia suojavarusteita, laitteita ja ammattitaito.

– Varastossamme on suojavarusteita, muun muassa moottoroituja suojaimia runsaasti, sillä käytämme niitä muutoinkin home- ja erikoissiivouksissa. Suojavarusteemme eivät siis tule loppumaan. Meillä on käytössämme myös ULV-sumutinlaitteita, joista on nyt pula Euroopassa. Nämä laitteet soveltuvat erityisen hyvin isojen neliömäärien ja erityistilojen nopeaan desinfiointiin, Kesti korostaa.

Pystyäkseen palvelemaan kaikkia avuntarvitsijoita Poistoa on siinä harvinaisessa tilanteessa, että voi tällä hetkellä tarjota tilapäistä työtä puhtausalan ammattilaisille.

– Juuri tällä hetkellä kyselyitä on niin paljon, että tarvitsemme lisäkäsiä, Kesti toteaa.

Vastuunkantoa ja varautumista

– Olen nyt reilun viikon yötä päivää neuvonut ja ohjeistanut asiakkaita. Heillä on suuri huoli omien työntekijöidensä terveydestä ja he haluavat luonnollisesti, että tuotanto- ja toimistotilat pidetään mahdollisimman puhtaina.

Esimerkiksi Kesti nostaa tuotantolinjastot, joilla työskentelee monta työntekijää. Näiden siivoaminen tehostetusti on ensiarvoisen tärkeää.

– Yrityksissä on nimetty työturvallisuushenkilö, mutta heillä on harvoin hygieniaosaamista. Siivoaminen on kuitenkin yksi merkittävästi työturvallisuutta parantavista toimista tällä hetkellä. Siivousalan työntekijöillä on kriittinen rooli koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä, Kesti muistuttaa.

– Kaikki eivät ole etätöissä – meidän pitää huolehtia niistä ihmisistä, jotka tekevät kentällä sitä arvokasta työtä, joka pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Parhaiten autamme heitä huolehtimalla siitä, että heidän toimintaympäristönsä on mahdollisimman hygieeninen, Kesti korostaa.

Kesti toivoo, että puhtausalan arvostus kriisin myötä nousee pysyvästikin.

– Nyt jo on nähty, että puhtausala on yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen. Arvostus sekä ymmärrys alamme merkitystä kohtaan on noussut. Täytyy toivoa, että sama asenne säilyy senkin jälkeen, kun tilanne normalisoituu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa