Julkaistu 15.04.2020 0          
KOLUMNI

Etäkokoukset ja -koulutukset ovat pop!

Viime viikkoina maailma on muuttunut tyystin. Tässä kirjoituksessa kerron näin kouluttajan ja testaajan näkökulmasta omat kokemukseni eri etäkokous- ja etäkoulutusjärjestelmistä. Oma vinkkini kouluttajille on, että pitäkää paljon taukoja ja antakaa oikeasti ihmisille aikaa tsekata esimerkiksi, miten lapset pärjäävät.

Itse olen ehtinyt kokeilla neljää eri järjestelmää etäkokousten pitämisessä, ja niissä kaikissa on omat puolensa. Vielä on muutama listalla, joita haluan testata. Tässä pari järjestelmävinkkiä etäkokousten pitämiseen:

Google Meet (joka toimii G Suite -tileillä, muistuttaa Google Hangoutsia)

Yksinkertainen järjestelmä, jota voi käyttää suoraan selaimesta tietokoneella tai lataamalla kännykälle tai tabletille. Tällä pidin ensimmäisen kokopäivän koulutuksen korona-aikaan ja se toimi ihan kivasti. Kaipasin joitakin työkaluja lisää, joita en tässä hetkessä kuitenkaan muista. Google Meetillä saat jaettua ruutusi ja keskusteltua muiden kanssa. Meet on myös erittäin helppokäyttöinen, mikä madaltaa kynnystä valitsemaan juuri sen. Google Meet on Google Hangoutsin monipuolisempi isoveli. Hangouts on ilmainen kaikille, joilla on Google-tili ja se toimii hyvin esimerkiksi, kun lapset haluavat ”tavata” etänä tai vaikka mummilla on ikävä lapsenlapsiaan.

Microsoft Teams

Microsoft Teams on Microsoftin ohjelmia käyttävälle hyvinkin helppo valinta. Siinä on paljon näppäriä toimintoja, joista varmasti on hyötyä etäilijöille. Itse en ole vielä ehtinyt olla hostina Teamsissa, joten en ole suuri asiantuntija tässä kohtaa. Mutta jos saisin vapaasti valita kaikista eri järjestelmistä, Teams olisi ehdottomasti kärkikahinoissa mukana ja kenties voittaisikin kilpailun. Itse teen eräälle asiakkaalle paljon töitä ja minulla on sen vuoksi Teams asennettuna koneelleni heidän sähköpostiosoitteen kautta. En ole vielä onnistunut ratkomaan, miten saisin kaksi tiliä samaan Teamsiin. Tämä rajaa valitettavasti pois Teamsin käytön muiden töiden osalta. Voin kyllä osallistua muiden järjestämiin Teams-palaverein selaimen kautta oman yritykseni sähköpostiosoitteella ja tämä toimii moitteettomasti.

Zoom

Olen tähän mennessä kouluttanut yhden kokonaisen päivän Zoomilla ja se toimi loistavasti. Osallistujia oli yli 20 ja silti homma luisti mainiosti. Ääni oli erinomainen koko ajan ja sain aktivoitua osallistujia välillä äänen kanssa ja välillä chatin kautta. Zoomia en ole vielä käyttänyt pääkäyttäjänä, mutta oletan sen sujuvan hyvin. Zoom olisi Teamsin kanssa mukana kärkikahinoissa.

Solki Live

Haluan nostaa esiin myös hienon kotimaisen vaihtoehdon, jota minulle on suositeltu. En ole kokeillut sitäkään pääkäyttäjänä, mutta vieraillut kollegani Sanya Saarisen webinaarissa, jolloin sain kuvan järjestelmästä osallistujan silmin. Mielestäni homma sujui loistavasti ja järjestelmä tuntui oikein kilpailukykyiseltä.

Hurjasti tsemppiä tähän eriskummalliseen tilanteeseen!

Laura Johansson
Lvngroom Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa