Julkaistu 28.04.2020 0          

Kulttuuri kuuluu! -ohjelmasarjan ytimessä on teos

Turun kaupunginkirjaston Youtube-kanava.

Turun kaupunginkirjasto aloittaa vappuaattona 30.4. Kulttuuri kuuluu! -ohjelmasarjan, jossa kaksi vierasta keskustelee toisen valitsemasta kulttuuriteoksesta, sen merkityksestä sekä saavutettavuudesta. Kulttuuri kuuluu! -lähetykset ovat katsottavissa kirjaston Youtube-kanavalla joka torstai klo 14.

Ajatus Kulttuuri kuulu! -ohjelmasarjasta syntyi halusta saada kulttuuri kuuluville myös poikkeusaikana. Turun kaupunginkirjasto haluaa tuottaa, mutta myös nostaa esiin tässä ajassa saavutettavaa kulttuuria. Sarjassa vierailevien tuomat teokset voivat olla mitä vain: kirja, levy, maalaus tai vaikka grafiikanlehti. Ohjelmasarjaa tuottamalla kirjasto haluaa myös tukea omalta osaltaan paikallista kulttuuria.

- Vaikka keskustelun ytimessä on teos, voi keskustelu polveilla muihinkin ajankohtaisiin asioihin ja aiheisiin. Niitä voivat olla kirjastojen yhteiskunnallinen ja yksilöllinen merkitys, eristäytymisen ja erakkoelämän ilot ja ahdingot; oman työn sujuminen, kun maailma ympärillä on hiljaa, kirjaston ohjelmapäällikkö Taina Ratia valaisee.

Keskusteluja elämäkerroista audiovisuaaliseen viihteeseen

Ensimmäiseksi ohjelmassa nähdään 30.4. Pirkko Soininen ja Siru Kainulainen. Kainulainen on runouden tutkimukseen suuntautunut kirjallisuuden dosentti Turun yliopistossa ja Soininen on turkulaiskirjailija, joka voitti Runo-Kaarina -kilpailun vuonna 2013. Soinisen teos Ellen. Ellen Thesleffin elämää valaiseva fiktiivinen Firenzen-päiväkirja ilmestyi vuonna 2018. Sarjassa keskustelun aihe on biofiktio eli elämäkertaromaani.

Luvassa on myös monikulttuurista keskustelua, kun vieraina ovat espanjalaistaustainen runoilija Ainhoa Gonzal, taiteilijanimeltään Msblackrose ja afgaanitaustainen muusikko Rafiq Saadatille. Ruotsinkielinen kulttuurikeskustelu käydään, kun ajankohtaiset ja kriitikoiden kiittämät runoilijat Rosanna Fellman sekä Pia Ahlbäck ovat vieraana.

Vieraaksi saapuu myös Jaakko Tolvi, turkulainen pianonvirittäjä ja useiden free jazz- ja improvisoitua musiikkia soittavien kokoonpanojen lyömäsoitintaiteilija. Lisäksi luvassa on lähetys, jossa kirjailija Juri Nummelin ja mediatutkija Veijo Hietala keskustelevat audiovisuaalisesta viihteestä.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Liikuntapalveluja, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa