Julkaistu 01.05.2020 0          
HYVÄ TIETÄÄ

Koronavirustesteille Kela-korvaus ja työterveyshuollon korvattavuus

Kela korvaa sairausvakuutuslain perusteella osan yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajan perimistä kustannuksista, kun kyseessä on tarpeellinen sairauden hoito tai tutkimus. Näin on myös koronaviruksen tutkimusten osalta. Kela ottaa käyttöön 56 euron taksan koronavirustestille ja 15 euron taksan koronavirustaudin vasta-ainetestille. Taksat tulevat käyttöön takautuvasti 1.4.2020 alkaen.

Sekä koronavirus- että vasta-ainetestin korvaaminen sairausvakuutuksesta edellyttää lääkärin lähetettä ja sitä, että niiden tekemisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia viranomaismääräyksiä ja ajantasaista ohjeistusta.

Tällä hetkellä koronavirustestien hintahaarukka on noin 190-250 euroa. Kela-korvauksen jälkeen asiakkaan maksettavaksi jää siten noin 130-200 euroa. Vasta-ainetestien hinnat vaihtelevat 60-100 euron välillä. Näistä testien hinnoista Kela- korvaa maksimissaan 15 euroa. Edellä mainitut summat eivät sisällä lääkärin vastaanotosta aiheutuneita kustannusta.

- Yksityisten palveluntuottajien nykyaikaiset ratkaisut ja joustavasti käytettävissä olevat resurssit kannattaa hyödyntää koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Koronavirustestin Kela-korvaus ja toukokuun alusta voimaan tuleva digivastaanottojen Kela-korvaus mahdollistavat yksityisten terveyspalvelujen hyödyntämisen yhä useammalle, toteaa Hyvinvointiala HALIn toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Koronavirustestejä korvataan myös työterveyshuollossa

Koronavirus- ja vasta-ainetestit oikeuttavat työterveyshuollon korvaukseen. Korvaus voidaan myöntää testeistä, jotka on tehty 1.4.2020 tai sen jälkeen, jos työterveyshuoltosopimuksessa on sovittu sairaanhoidon ja siihen kuuluvien laboratoriotutkimusten järjestämisestä. Lisäksi työnantajan ja palveluntuottajan pitää sopia koronavirustesteistä kirjallisesti ennen testauksen aloittamista.

Kelan tiedotteista löytyvät tarkemmat tiedot uusista korvaustaksoista ja työterveyshuollon korvauksista.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa