Julkaistu 18.05.2020 0          

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tarjoaa vinkit lähimatkailuun

Matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa kannustaa suomalaisia matkustamaan kotimaassa sitten, kun se on turvallista. Neljättä kertaa toteutettava kampanja on aloitettu suunnitelmien mukaisesti toukokuussa. Tänä vuonna erityisen merkitykselliseen rooliin nouseva kampanja kokoaa kotimaan matkakohteet yhteen ja tarjoaa vinkkejä siihen, millaisia helmiä kotimaasta oikein löytyykään – saaristosta Saimaalle ja Lappiin. Elinkeinoministeri Lintilä muistuttaa, että matkailemalla kotimaassa voimme tukea yhdessä kotimaisia palveluita ja yrittäjiä.

Maaliskuun lopussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista aikoo matkustaa tulevana kesänä Suomessa. Poikkeusolojen myötä erityisesti luontokohteet ja päiväretket lähiseuduille kiinnostavat suomalaisia. Myös kaupunkikohteet ovat monen suosikkilistalla.

Työ- ja elinkeinoministeriön tukema, Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n toteuttama, 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja on saanut matkailutoimijat ympäri maan yhdistämään voimansa. Toukokuussa alkava kampanja jatkuu tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuun loppuun asti. Vahvasti digitaalisiin kanaviin rakennettu kampanja kokoaa kotimaan matkailuhelmet yhteiselle 100syytä.fi -sivustolle.

- Suomen matkailu nousee takaisin jaloilleen nimenomaan kotimaanmatkailun avulla. Ihmiset kokevat kotimaan turvallisimpana vaihtoehtona vielä pitkään, ja korona-aika on saanut monet suomalaiset innostumaan läheltä löytyvistä paikoista ja luonnossa liikkumisesta ihan uudella tavalla. Inspiraatiota kaivataan kuitenkin kovasti siihen, mitä kaikkea kotimaassa voikaan tehdä, sitten kun reitti on selvä, ja tähän kysymykseen kampanjamme tarjoaa jopa sata upeaa vaihtoehtoa, kertoo Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

- Tietysti myös kotimaan matkoja suunnitellessa on tärkeää muistaa turvallisuus. Viranomaisten antamia terveys- ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava tarkasti. Vastuu on sekä matkailuyrittäjällä että matkailijalla, Hellén painottaa.

Kotimaanmatkailu on vastuullinen valinta

Vastuullisuus on matkailun kasvava trendi. Kotimaan- ja lähimatkailun suosio näkyi viime vuoden kotimaisen matkailun huippuluvuissa: kotimaiset yöpymiset kasvoivat touko-syyskuussa 5,8 %, joka vastaa 450 000 yöpymisvuorokautta.

- Kriisin jälkeen tärkeä tavoitteemme on saada kotimaanmatkailu takaisin kasvun tielle, jolla se on viime vuodet ollut. Koronapandemia korostaa vastuullisen lähimatkailun merkitystä entisestään. Matkailemalla kotimaassa voimme tukea yhdessä kotimaisia palveluita ja yrittäjiä, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Myös Hellén muistuttaa, että matkailijan onni löytyy nyt läheltä. Lähimatkailu elvyttää kotimaista matkailua, mutta on suomalaisille myös mahdollisuus päästä kokemaan uusia elämyksiä ja seikkailemaan pitkään jatkuneen kotoilun jälkeen.

- Uudet kohteet ja elämykset eivät välttämättä vaadi kuin muutaman ylimääräisen pysähdyksen mökkimatkalla.

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaisille vastuullinen matkailu tarkoittaa erityisesti luonnon ja paikallisuuden vaalimista. Kärkeen nousivat luonnon ja vesistöjen kunnioittaminen, paikallisten asukkaiden ja heidän arjen kunnioittaminen sekä paikallisten palveluiden ja tuotteiden tarjoajien suosiminen.

Katseet on suunnattava koko loppuvuoteen

Hellén kannustaa suomalaisia tekemään suunnitelmia rohkeasti myös loppuvuoteen.

- Kotimaanmatkailu kaipaa ympärivuotisuutta ja kauden pidentämistä. Suunnitelmia kannattaakin ajoittaa rohkeasti pidemmälle syksyyn ja panostaa vaikkapa kaupunkien kulttuuritarjontaan tai ruokaelämyksiin.

- Yrityksiltä tämä edellyttää palveluiden entistä parempaa tuotteistamista myös syyskesälle. Meillä on nyt edessä uusi kesäkauden määrittely, ja se edellyttää palveluiden pitämistä täysipainoisesti auki pidemmälle syksyyn, muistuttaa Hellén.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Asianajotoimisto Vuorio & Toivonen

Asianajotoimisto Vuorio & Toivonen

Asianajotoimistoja, Lakiasiaintoimisto, Lakipalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa