Julkaistu 19.05.2020 0          

Kirjaston kesätapahtumat Turussa ovat virtuaalisia

Turun kaupunginkirjaston tapahtumat on peruttu heinäkuun loppuun asti, mutta tämä ei tarkoita sitä etteikö kirjastolla tapahtuisi. Kirjaston kesätapahtumat muuntuvat etätapahtumiksi. Kesä käynnistyy jo ennakkoon OmaKirjaston järjestämällä Voimaa hoitaville -tempauksella maanantaina 25.5. Perjantaina 29.5. kirjaston kesä virallisesti avataan, kun vietetään etänä perinteistä Suvi suloista – kaikkien yhteistä kevätjuhlaa.

Turun kaupunginkirjasto noudattaa kaupungin yleistä linjausta peruuttamalla kaikki fyysiset tapahtumat heinäkuun loppuu asti. Kirjasto kuitenkin pyrkii järjestämään joitain kesätapahtumia virtuaalisesti mahdollisuuksien mukaan.

- Kirjasto haluaa osaltaan vaikuttaa siihen, että varsinkin riskiryhmiin kuuluvilla olisi turvallista ja vältämme toimintaa, mikä edellyttää kokoontumista yhteen paikkaan. Sen sijaan voimme kaikki kokoontua turvallisesti etäyhteyksien äärelle. Toivottavasti uudet virtuaalitapahtumamme tavoittavat laajan yleisön, kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula toivoo.

Voimaa hoitaville -tempauksessa 12 esiintyjää tunnissa

Voimaa hoitaville -tempauksessa turkulaiset artistit esiintyvät pääkirjastossa maanantaina 25.5. klo 13.30. Tempauksella halutaan tukea kaikkia niitä, jotka ovat joutuneet korona-kevään aikana venymään hoitoalan erilaisissa tehtävissä tai hoitamaan ja auttamaan lähimmäisiään kotona.

Esiintyjäkaartista löytyy muun muassa Vaakku, Tino Ahlgren, Kike Elomaa, Mika Kujala, Tutta Carpelan, Merja Lehtinen, Harry Lindström, Markku Ketola, Arto Nuotio ja Kapa Ahonen. Yhteensä tempauksessa nähdään 12 eri esiintyjää, joista jokainen esittää yhden itse valitsemansa kappaleen. Laulua ja musiikkia on luvassa kokonaisen tunnin verran. Tilaisuuden juontaa Timo Salmesmaa. Tempaus on katsottavissa OmaKirjaston Youtube-kanavalla.

Suvi Suloinen tuo kirjastoon kesän

Perjantaina 29.5. klo 13 Kirjastopihalla vietetään perinteistä kirjaston kaikkien yhteistä kevätjuhlaa Suvi Suloista. Tapahtuman avaa kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula. Tämän jälkeen Turun soitannollinen kerho soittaa ja laulattaa etänä. Lisäksi kuullaan kevään kauneimpia runoja Turun Lausuntakerhon esittämänä.

Kevätjuhla päättyy perinteikkäästi kirjaston pihan Mellu-vasikan seppelöintiin. Lopuksi lauletaan yhdessä etänä Suvivirsi. Suvi Suloinen -tapahtuma on katsottavissa OmaKirjaston Youtube-kanavalla.

Kirjaston kesässä jatkuu myös keskiviikkoisin OmaKirjaston yhteislaulut Timo Rautala johdolla klo 13.30 ja perjantaisin on tarjolla lukuhetki samaan aikaan. Nämä ovat nähtävissä ja kuultavissa OmaKirjaston Youtube-kanavalla. Yhteislaulut ja lukuhetket jatkuvat heinäkuun loppuun asti. Lisää ohjelmaa on luvassa. Kirjaston virtuaalitapahtumat päivitetään Turun seudun tapahtumakalenteriin.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa