Julkaistu 21.05.2020 0          

Marttina Helin Ruskolta Taloustaitokilpailun kolmas

Peruskoulun ysiluokkalaiset ovat ottaneet toisistaan tänään mittaa perinteisessä valtakunnallisen Taloustaitokilpailun finaalissa. Etäyhteyden avulla järjestetyn finaalin voittaja ja vuoden 2020 taloustaitaja on Teemu Koukkari, Pielisjoen koulusta Joensuussa. Ruskon Maunun koulun Marttina Helin tuli hienosti kolmanneksi.

Taloustaitokilpailussa ysiluokkalaiset pääsevät testaamaan taloustaitojaan laajassa yhteiskunnallisessa viitekehyksessä. Taloustaitokilpailun alkukilpailussa ysiluokkalaiset vastasivat koronaviruksen talousvaikutuksia, alustataloutta, osakesäästötiliä, mobiilivarmennetta ja korkojen kehitystä koskeviin kysymyksiin. Kovatasoiseen alkukilpailuun osallistui etänä yli 170 koulua ja 7000 nuorta ja lisäksi monet koulut osallistuvat tänä vuonna tapahtumaan niin, että opettaja versioi kilpailusta yhteiskuntaopin kokeen.

Taloustaitokilpailun finaalissa ysiluokkalaiset kuvailivat yrittäjämäisiä ominaisuuksia, selittivät taloudellisia käsitteitä ja pohtivat koronapandemian vaikutuksia maailmantalouteen suullisen parihaastattelun muodossa. Lisäksi finalisteja haastettiin kirjallisella yksilötehtävällä, jossa oppilaat tutkivat erään suomalaisen väestötappioalueen taloudellisia toimintaedellytyksiä ja pohtivat keinoja tilanteen parantamiseksi.

Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taloustaitokilpailu on valtakunnallinen ja yhteiskunnassa laajasti tunnettu kilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1966. Suomen vanhimpana koululaiskilpailuna Taloustaitokilpailu on vakiinnuttanut asemansa ysiluokkalaisten kevään ohjelmassa ja kilpailuun on osallistuttu jo monen sukupolven ajan. Vuodesta 2018 alkaen Taloustaitokilpailun järjestäjinä toimivat Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja OP Ryhmä pankkeineen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa