Julkaistu 26.05.2020 0          

Turkulaisen ArcDian koronavirustesti saatavilla heti

Suomalainen infektiodiagnostiikan laitevalmistaja ArcDia Oy on lanseerannut automaattisen pikatestin COVID-19 -taudin osoittamiseen. CE-merkitty testi täyttää EU:n diagnostiikkadirektiivin ja terveydenhuollon laitteiden ISO-laatustandardin vaatimukset. Uusi testi on saatavilla laajasti ympäri Suomea ja se mahdollistaa jokaisen oireilevan testaamisen.

ArcDian automatisoitu mariPOC-diagnostiikkajärjestelmä on hengitystieinfektioiden testauksen ja epidemiologisen seurannan markkinajohtaja Suomessa. Helppokäyttöisyyden ja nopeuden ansiosta mariPOC soveltuu erityisesti akuuttien infektioiden nopeaan testaukseen perusterveydenhuollossa ja päivystyspoliklinikoilla.

- ArcDian kehittämä automatisoitu pikatesti on kirkkaasti markkinoiden tehokkain ja tarkin ratkaisu COVID-19-taudin testaamiseen perusterveydenhuollossa ja päivystysklinikoilla, kehuu ArcDian tuotekehitysjohtaja Janne Koskinen.

- Olemme valmiit aloittamaan toimitukset jokaisen oireilevan suomalaisen testaamiseksi, Koskinen jatkaa.

Testit tehdään näytteenottopaikassa, joten suurin osa positiivista löydöksistä saadaan heti. Tämä on tärkeä etu PCR-testeihin verrattuna, joissa tulosta täytyy odottaa jopa pari vuorokautta. Lisäksi mariPOC-testit ovat edullisia PCR-testeihin verrattuna.

ArcDian mariPOC-laitekannan koronavirustestauskapasiteetti Suomessa on 15 000 näytettä vuorokaudessa.

- mariPOC®-laitteita on käytössä Suomessa 50 eri terveydenhuollon toimipisteessä”, kertoo ArcDian tuotepäällikkö Jenna Mäkilä. ”Asiakastoimitukset alkoivat jo ja odotamme, että asiakkaamme ottavat uuden testin käyttöön kaikissa toimipaikoissansa. Tarvittaessa voimme asentaa uusia laitteita lyhyellä toimitusajalla, Mäkilä jatkaa.

Uusi koronavirustesti on saatavilla sekä osana laajaa mariPOC Respi -viruspaneelia että yksittäisenä testinä. Yksittäistesti mahdollistaa suurikapasiteettisen pikatestaamisen esimerkiksi lentokentillä tai työpaikoilla. Laaja monianalyyttinen mariPOC Respi -testi puolestaan tunnistaa 11 yleistä taudinaiheuttajaa. mariPOC Respi -testillä saadaan diagnoosi ja oikea hoito myös niille potilaille, joita vaivaa jokin muu tauti kuin COVID-19.

mariPOC-testitulokset siirtyvät automaattisesti ArcDian mariCloud-pilvipalveluun, joka tuottaa reaaliaikaista tilannekuvaa Suomen infektiotilanteesta viranomaisten ja hoitohenkilökunnan käyttöön.

- mariCloud-palvelu on jo suomalaisten asiakkaittemme käytössä yksityisellä sektorilla. Toivottavasti myös julkinen sektori hyödyntää ArcDian pikatestauksen ja epidemiapalvelun tarjoamia mahdollisuuksia Suomen infektiotilanteen jatkuvassa seurannassa sekä pandemian vastaisen strategian laatimisessa ja täytäntöönpanossa, sanoo ArcDian toimitusjohtaja Vesa Kemppainen.

Nopeat mariPOC-testit perustuvat viruksen suoraan osoitukseen nukkatikkunäytteestä. Menetelmä sopii erinomaisesti taudin akuutin vaiheen diagnosoimiseen ja potilaan tartuttavuuden määrittämiseen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa