Julkaistu 28.05.2020 0          

Luostarinmäki juhlii ja uudistuu

Luostarinmäki juhlii tänä vuonna 80-vuotissyntymäpäiviään. Museossa on meneillään monivuotinen kehittämishanke, jonka myötä myös museon nimi ja ilme on uudistettu. Kesäkausi päästään aloittamaan 1. kesäkuuta, mutta juhlallisuudet siirtyvät loppukesään ja syksyyn.

Jatkossa museon nimi tulee olemaan Luostarinmäki. Nimi korostaa ajatusta museosta korttelialueena ja palana vanhaa Turkua. Luostarinmäki-nimen alta löytyvät museon vaalima turkulainen käsityöläisyyshistoria, ainutlaatuinen kaupunkihistoria sekä moninaiset henkilötarinat. Korttelista on käytetty Luostarinmäki-nimeä vuoden 1827 Turun palosta lähtien.

Uusi ilme on saanut innoituksensa alueen rakennushistoriasta. Luostarinmäelle saapuvaa vierailijaa tervehtivät Höökarin puodin keltaisiksi maalatut ikkunaluukut. Ikkuna avoimine luukkuineen muodostaa museon uuden keltasävyisen tunnuksen, joka viestii Luostarinmäen avoimuudesta ja kotien kiehtovista tarinoista. Juhlavuotta viettävässä museossa uusitaan myös opasteita ja parannetaan saavutettavuutta.

Luostarinmäen käsityöläismuseo avattiin poikkeusoloissa talvisodan päättymisen jälkeen vuonna 1940. Luostarinmäen 80-vuotisjuhlia vietetään erilaisen poikkeustilanteen keskellä ja museo avaa ovensa jälleen 1. kesäkuuta. Koronavirustilanne on vaikuttanut moni tavoin kesän juhlaohjelmaan, joka kesän sijasta painottuu nyt syksyyn.

20.–23.8. ovat perinteiset käsityötaidon päivät, jolloin Luostarinmäki täyttyy eri käsityöalojen taitajista ja perinteiset käsityöammatit heräävät eloon museon historiallisissa verstaissa.

5.9. on Luostarinmäki Folk. Silloin museon 80-vuotisjuhlinnan kunniaksi Luostarinmäki täyttyy musiikista koko syyskuiseksi lauantaiksi. Iltatapahtumassa pääesiintyjänä nykykansanmusiikin kärkinimi Antti Paalanen.

Luostarinmäki on avoinna 1.6. alkaen ma-su klo 10-18.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa