Julkaistu 28.05.2020 0          

Sadan euron taideteokset muistuttavat elämän hauraudesta

Poikkeuksellisina aikoina taiteen merkitys korostuu. Taiteilijat heräävät luovuuteen, keksivät ehkä uusia tapoja ilmaista itseään ja tuoda omaa taiteellista näkemystään esiin. Taiteella on hyvinvointia vahvistava voima, jota ei voi ohittaa.

– Haluamme muistuttaa, että taide elää ja voi hyvin poikkeusoloissakin. Matalan kynnyksen hinnoittelulla voi saada aitoa taidetta, joka jää elämään korona-ajan jälkeenkin. Nämä taideteokset synnyttävät positiivisia muistoja tästä historiallisesta ajasta, yrittäjä Sanna Jousi Bizarresta kertoo kesä-heinäkuun ajan kabinettitiloissa nähtävästä taidenäyttelystä Satasella taidetta.

Osallistumiskutsuun vastasi 12 taiteilijaa. Näyttelyssä nähdään Larisa Evstifeeva-Auraniemen, Anna-Maija Junnilan, Pekka Leppälän, Hannu Nikanderin, Lotta Lekan, Arja Pykärin, Tea Tikan, Milka Malinin, Aila Salmivaaran, Keanne van de Kreeken, Liisa Ilveskorven ja Andréa Vannucchin teoksia.

– Kevyen ja kestävän, paperimassasta tehdyn lautasteoksen kuvio symboloi valon ja pimeän ikuista taistelua. Uhka ja pelko, valo ja elämä näyttäytyvät samassa teoksessa, salolainen monitaidetaiteilija Larisa Evstifeeva-Auraniemi kuvailee.

Turkulainen taidegraafikko Lotta Leka inspiroitui kotioloissa lasten etäkoulunkäynnin vuoksi kuvataiteilijan tutkintoon liittyvästä opinnäytetyöstä. Teokset kuvaavat ihmisen pyrkimystä vaikuttaa elinoloihinsa ja toisaalta toiveita elinympäristömme säilyttämisen puolesta.

Somerolainen Pekka Leppälä kertoo omien näyttelytöidensä olleen ”pieniä sormiharjoituksia” torjumaan henkistä lamaa.

– Toivoisin pikkuisten maalausteni tuovan iloa muillekin kuin tekijälleen, hän toteaa.

Särkisalossa asuva kuvataiteilija Andréa Vannucchi on laajentanut työskentelyään valokuvista ja videoista grafiikkaan.

Kuusjokelainen kuvataiteilija Tea Tikka tekee kuvia omasta elämästään – sen pienistä arkisista, ilahduttavista asioista.

– Olen voinut työskennellä rauhassa kotona työhuoneellani ja tarkkailla kevään tuloa. Luonnon herääminen näkyy kuvissakin. Toivon teosteni auttavan katsojaa eläytymään hetkeen, pysähtymään ja huomaamaan lähellä olevat pienet, arvokkaat asiat, Tikka toivoo.

___

Satasella taidetta -taidenäyttely Bizarressa (Helsingintie 2, Salo) 2.6.-31.7.20, näyttelyn avajaiset pe 5.6. klo 18-21. Näyttely on avoinna ti-pe klo 10.30-18 ja la 10.30-16.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa