Julkaistu 01.06.2020 0          

LSJH kilpailuttaa osan Paraisten lietekuljetuksista vuoden 2020 aikana

Korppoon jätevedenpuhdistamon lietevastaanoton sulkeminen ja Paraisten saariston muiden jätevedenpuhdistamoiden rajallinen jätevesilietteen vastaanottokapasiteetti on aiheuttanut haasteita saariston lietekuljetuksille vuoden alusta lähtien. Lounais-Suomen Jätehuolto aloittaa tämän vuoksi lietekuljetusten kilpailutukset Paraisten saaristossa kaupungin pyynnöstä vielä vuoden 2020 aikana.

Paraisten kaupunki on pyytänyt Lounais-Suomen Jätehuoltoa aloittamaan kunnan järjestämän lietekuljetuksen Nauvon, Korppoon ja Houtskarin pääsaarilla keväällä 2021. Tarkoituksena on löytää pikaisesti toimiva ratkaisu asumisen sako- ja umpikaivolietteiden käsittely- ja kuljetushaasteisiin, jotka johtuvat Korppoon jätevedenpuhdistamon lietevastaanoton sulkemisesta ja saariston muiden puhdistamoiden rajallisesta vastaanottokapasiteetista.

– Kaupunki pohti erilaisia vaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseksi LSJH:n ja paikallisten yritysten kanssa. Lopulta hankala tilanne päätettiin ratkaista pyytämällä LSJH:ta kilpailuttamaan Nauvon, Korppoon ja Houtskarin pääsaarten asukkaiden lietteenkuljetukset jo vuoden 2020 aikana, Paraisten kaupungin tekninen päällikkö Jonas Nylund kertoo.

Tavoitteena ratkaisu asukkaiden lietekuljetusten haasteisiin

Taustalla on syksyllä 2018 tehty jätehuoltoviranomaisen eli Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan päätös siirtää jätevesilietteiden kuljetukset kuntien omistaman jätehuoltoyhtiön LSJH:n järjestämäksi vaiheittain vuosien 2021–2026 aikana kaikissa LSJH:n 17 omistajakunnassa.

– Paraisten kaupungin ja LSJH:n tavoitteena on, että tyhjennykset ja kuljetukset alkavat Nauvon, Korppoon ja Houtskarin pääsaarilla meidän organisoimana keväällä 2021 ja että keskitetyllä kilpailutuksella saavutetaan kustannussäästöjä asukkaille, LSJH:n asukaspalvelupäällikkö Cati Huhta sanoo.

Pääsaarten ulkopuolella olevien saarten ja kanta-Paraisten lietekuljetusten toteutus ja kilpailutukset otetaan työn alle myöhemmin.

LSJH kerää parhaillaan pohjatietoja alueen lietekaivoista kilpailutusta varten. Nauvon, Korppoon ja Houtskarin pääsaarien viemäriverkoston ulkopuolella asuvat asukkaat saavat kyselykirjeen kesäkuun alussa. Kyselyllä kartoitetaan kiinteistöjen lietekaivoja ja syntyvän lietteen määrää. Kerättyjä tietoja käytetään kilpailutuksen pohjatietoina.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Toimistotuote Blue Sign Oy

Toimistotuote Blue Sign Oy

Kilpikaiverrus, Käyntikortit, Leimasimia, Mainostekstiilit, Nimineulat, Polttoleimasimet, Tarroja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa