Julkaistu 01.06.2020 0          

Mentalisti Pete Poskiparta tuo mielenihmeet lähikuvaan

Kansainvälisesti palkittu mentalisti Pete Poskiparta avaa uusia ovia mentalismille ja taikuudelle tuottamalla livestream keikan yhteistyössä RajuLiven kanssa. Kyse ei ole vain poikkeusolojen aikaisesta pakosta vaan pyrkimyksestä tuoda verkon yli tapahtuva esiintyminen osaksi valikoimaa myös tulevaisuudessa.

Poikkeusolot veivät keikat ja esiintyvien taiteilijoiden kalenterit tyhjenivät ensimmäisten joukossa ja nähtävästi viimeisten joukossa he pääsevät palaamaan normaaliin työhönsä yleisön eteen.

- Pudotus hieman jopa ylityöllistetystä tilasta työttömäksi oli melkoinen. Esiintymiset peruuntuivat, mukana mm. keikat New Yorkissa ja Las Vegasissa. Laskupino ei pienentynyt samassa suhteessa, joten oli keksittävä uusia tapoja työllistää itseä, Kertoo Pete Poskiparta.

Taikuus ja mentalismi ovat perinteisesti vuorovaikutusta vaativia esittävän taiteen muotoja. Oli aluksi vaikea kuvitella miten mentalisti voisi tehdä ihmeitä vain verkon yli, mutta asian pohtiminen uudella tavalla on tuottanut tulosta.

- Takana on jo useita testikeikkoja ja niistä tullut palaute on ollut erinomaista. Olen siis valmis tekemään keikan, jossa studiossa on vain muutama katsoja ja loput seuraavat esitystä suorana livestream lähetyksenä.

- Tavoitteena on luoda live-esitys, jossa kotisohvalla katsoja kokisi asian melkein kuin istuisivat oikeasti vieressäni. Livessä kaikki on mahdollista, myös mokat ja erikoiset sattumukset, joten siksikin tämä jännittää hieman normaalia enemmän.

Pete Poskiparta on saanut lukuisia palkintoja kotimaassa sekä valittu alansa arvostetuimman palkinnon, Dunninger Memorial Award 2019 saajaksi viime kesänä New Orleansissa. Hän on esiintynyt 10 eri maassa ja ollut vahvasti tuomassa taikuutta ja mentalismia viihteenä ja taiteena myös teattereihin ja tätä kautta kaikkien saataville.

Lähetysalustana toimii turkulaisen RajuLiven korona-aikana rakentaman LiveKatsomo.fi-striimialusta, jossa on jo esiintynyt valtakunnan kärkiartisteja musiikkipuolelta. Poskiparran mentalisti-show on ensimmäinen muun kulttuurialan tuotanto LiveKatsomossa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa