Julkaistu 03.06.2020 0          

Elävä ja inspiroiva meri näyttäytyy Merigalleriassa

Kiisi Tuomalan Green Rocks.

Mathildan Marinan kesäinen Merigalleria avautuu yleisölle jo neljättä kertaa. Avajaisia vietetään lauantaina 6.6. klo 12 alkaen. Näyttelyä pystytetään alkuviikon aikana, joten osa teoksista on nähtävillä Marinan tiloissa jo ennen avajaisia.

Yhdeksän taiteilijan töistä koostuvan näyttelyn teemana on Merigallerialle perinteiseen tapaan meri. Teosten materiaali, toteutustapa ja käytettävä tekniikka ovat olleet taiteilijoiden vapaasti valittavissa. Merigalleria on perinteisesti esitellyt paikallista osaamista ja tutustuttanut yleisön samalla uusiinkin kasvoihin. Kaikki näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Merigallerian ensikertalaisia.

Mukana ovat seuraavat taiteilijat: Leena Muuri, Pirjo Hassinen, Tessa Ojala, Leena Ristolainen, Paola Saraste, Salla Sillgren, Päivi Suomi, Kiisi Tuomala ja Carl Uggla.

Perniöläinen käsityöläinen ja kutoja Leena Muuri tuo Merigalleriaan räsymattoja ja pajutöitä. Hänen käyttämänsä materiaalit ovat suurimmaksi osaksi kierrätettyjä poistotekstiilejä.

– Meren ja merenrannan värit, myös jokia pitkin valunut kura, uivat räsymattoihini. Erivärisiä kuteita käyttämällä pyrin saamaan mattoon halutun tunnelman. Pajuista kutomani teos kuvaa aallonharjaa, hän kertoo.

Valokuvaaja Kiisi Tuomala nauttii merestä säällä kuin säällä, kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina.

– Meri on aina ollut minulle tärkeä elementti. Se inspiroi, virkistää, tuulettaa, hellii, antaa tilaa ajatella ja hengittää. Siihen ei kyllästy koskaan! Voit istuskella varpaat hiekassa tai laiturilla, hyppiä rantakallioilla ja nauttia, käydä saariretkillä ja veneillä. Meri tarjoaa rajattomia nautinnon mahdollisuuksia!

Eläkkeellä oleva mainos- ja muotikuvaaja, Sipoossa asuva Carl Uggla kertoo romantikkona innostuvansa vanhan ajan laivoista ja purjeveneistä.

– Valon ja varjon käyttäytyminen on selkäytimessäni. En tiedä mitään niin upeaa tunnetta kuin olla merellä pelkkä horisontti edessäni, hän maalailee.

Pari vuotta sitten Helsinkiin saarelle muuttanut muotoilija ja kuva-artesaani Tessa Ojala ottaa vastaan meren tarjoaman inspiraation maalata kokemaansa.

– Maalauksissani meri muuntuu värikkäiksi mielentiloiksi. Rakastan meren läheisyyttä, kävelyjä rannoilla ja meren tarkkailua eri sääoloissa, hän kertoo.

Merigallerian näyttely on avoinna Mathildan Marinassa päivittäin 6.6.-27.9.20 klo 11-21. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Salla Sillgrenin Seaweed.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa