Julkaistu 04.06.2020 0          
HYVÄ TIETÄÄ

Uusi vuosi-ilmoitusvaatimus kuljetus- ja vuokrauspalveluita välittäville yrityksille

Kuljetuspalveluiden sekä huoneistojen ja kiinteistöjen vuokrauspalveluiden välittävien yritysten on ryhdyttävä antamaan Verohallinnolle vuosi-ilmoitus niistä välittämistään palveluista, joissa palveluiden tai vuokrien maksut kulkevat välittäjän kautta. Taloushallintoliitto tiedottaa, että ensimmäisen kerran vuosi-ilmoitus annetaan viimeistään 1.2.2021 vuodelta 2020 välitetyistä kuljetuspalveluiden maksuista ja vuokrista. Ilmoitukset pitää antaa sähköisesti rajapinnan kautta välittäjän järjestelmästä tai vaihtoehtoisesti sähköisessä asiointipalvelussa.

Uusi vuosi-ilmoitusvelvollisuus perustuu Verohallinnon joulukuussa 2019 antamaan päätökseen yleisestä tiedonantovelvollisuudesta. Verohallinto tiedotti asiasta 20.5.2020 julkaisemassaan tiedotteessa kertoen samalla, että tarkempi tietosisältö ja ilmoittamisen ohjeet julkaistaan vasta myöhemmin.

Tällä hetkellä ei siis ole vielä tiedossa, mitä kaikkia tietoja ilmoitusvelvollisten pitää kerätä vuosi-ilmoituksen antamista varten. Kuljetuspalveluita välittävät yritykset ovat tosin joutuneet antamaan vuosi-ilmoituksen jo aiemminkin, mutta eri viranomaiselle - Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille.

Kuljetuspalveluita välittävät yritykset

Ilmoitusvelvollisuus ei siis ole uusi kuljetuspalveluita välittävien yritysten osalta. Aiemmin vuosi-ilmoitus on pitänyt antaa Traficomille, mutta liikenteen palveluista annetun lain 15 pykälää on muutettu siten, että vuosi-ilmoitus annetaan ensisijaisesti Verohallinnolle. Tietosisältö ei olisi kuitenkaan täysin aiemman ilmoitussisällön mukainen, sillä Verohallinnolle annettaisiin myös eräitä muita tietoja, joita se verotusta varten pitää tarpeellisina.

Välityspalvelulla tarkoitetaan liikenteen palveluista annetun lain 2 pykälän mukaan henkilö- tai tavarakuljetusten välittämistä korvausta vastaan, ei kuitenkaan palvelua, jossa välitetään vain palveluntarjoajan omia kuljetuksia eikä matkapalveluyhdistelmistä annetun lain soveltamisalaan kuuluvia matkapaketteja tai yhdistettyjä matkajärjestelyjä.

Välityspalvelun tarjoaja on velvollinen antamaan tiedot niistä palveluista, joissa kuljetuspalveluiden maksut kulkevat sen kautta.

Liikenteen palveluista annettu laki edellyttää ilmoitusvelvollisuuden lisäksi myös selonottovelvollisuutta. Lain 15 pykälän mukaan välityspalvelun tarjoajan on varmistettava, että kuljetuksesta vastaavalla kuljetustoiminnan harjoittajalla on tarvittava taksi-, henkilö- tai tavaraliikennelupa.

Vuokrauspalveluita välittävät yritykset

Välityspalvelun tarjoajan tai sen Suomessa olevan edustajan on ilmoitettava tiedossaan olevat suoritukset, jotka vuokranantaja on saanut sen välittämästä huoneiston, kiinteistön tai niiden osan vuokrauksesta. Ilmoitusvelvollisia ovat välittäjät niissä palveluissa, joissa vuokranmaksut kulkevat niiden kautta vuokrauspalvelun tarjoajalle.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa