Julkaistu 11.06.2020 1          

Lieto, Marttila, Naantali ja Salo palkintosijoilla

Varsinais-Suomeen tuli menestystä yli 10 000 vastausta keränneessä Yrittäjien Kuntabarometrissa. Varsinais-Suomen alueen kuntien yritysmyönteisyyden keskiarvo on 3,07 asteikolla 1-5. Tämä on maan keskiarvon 2,97 yläpuolella.

- Iloitsemme alueemme menestyksestä. Olemme isojen maakuntien joukossa selkeästi yrittäjäystävällisin. Olemme kouluttaneet muutaman vuoden ajan luottamushenkilöitämme kuntavaikuttamiseen Vaikuttajavalmennuksessamme sekä valmentaneet kuntien viranhaltijoita. Rohkenen todeta, että tämä näkyy tuloksissa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Varsinaissuomalaiset yritykset kokevat verkostoitumisen tärkeimmäksi kunnan tarjoamaksi yrityspalveluksi. Varsinaissuomalaiset arvostavat myös aloittavan yrittäjän palveluja ja rahoitus- ja investointineuvontaa.

- Kuntien ja Yrittäjien paikallisyhdistysten yhteiset tilaisuudet ja toimiva vuoropuhelu on yrittäjien mielestä tärkeää. Kannustan kuntia edelleen pitämään yhteyttä paikallisyhdistyksiin ja kehittämään yhdessä uusia tapoja tehdä yhteistyötä ja tuoda yrittäjiä yhteen, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen toteaa.

Liedon valtakunnallinen ykkössija keskisuurten kuntien kategoriassa selvisi jo tiistaina, kun Suomen Yrittäjät julkisti barometrin tuloksia. Lieto on Varsinais-Suomen yrittäjäystävällisin kunta arvosanalla 4,18). Kakkosena on Marttila, joka nousi myös pienten kuntien valtakunnallisessa listauksessa kakkossijalle. Marttila sai elinkeinopolitiikastaan vastaajilta kokonaisarvosanan 4,09. Kolmossijan otti Naantali, joka on myös valtakunnallisessa rankingissa keskisuurten kuntien pronssipallilla. Isojen kuntien sarjassa Salo nappasi valtakunnallisen kolmossijan ja on Varsinais-Suomen listalla sijalla 9.

Elinkeinopolitiikan eri osa-alueilla kärjessä vuorottelevat Marttila ja Lieto. Marttilan kunnan päätöksenteko on yrittäjien mielestä alueen yrittäjälähtöisintä. Myös hankintapolitiikka ja yrityspalvelut arvioitiin parhaiksi Marttilassa. Muun muassa elinkeinopolitiikan asema ja kunnan infra ja arvioitiin parhaaksi Liedossa.

- Vaikka alueellemme tuli hyviä sijoituksia, ei kunnissa ole syytä tuudittautua tilanteeseen. On tärkeää muistaa, ettei Yrittäjien Kuntabarometri ole vain kuntakilpailu, vaan ennen kaikkea erinomainen elinkeinopolitiikan työkalu kuntien päätöksentekoon ja elinkeino-ohjelmien valmisteluun tuleviksi vuosiksi. Kuntatalous on yleisesti tolalla, jossa elinvoimaisten yritysten merkitys ja yritysmyönteinen toimintakulttuuri kunnissa ja kaupungeissa korostuu entisestään, Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Lassi Rosala katsoo.

Vastaajamäärä 1107 Varsinais-Suomessa lähes kolminkertaistui vuoden 2018 Elinkeinopoliittisen mittariston lukemista. Iro Research kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta.

Kysely tehtiin 16.2.–13.5. Siihen vastasi 10 404 yrittäjää eri puolilta Suomea. Varsinais-Suomessa vastaajia oli 1107, maakunnista Suomessa eniten.


Kommentit

Huomio 12.06.2020 klo 11:06

Silmiin pistävää yksi asia. Vastaajamääriä kun katsoo, Paimio loistaa tuossa kyllä todella hienosti! N=85 ja upea luku suhteutettuna mihin lukuun vaan.

Kertoo omalta osaltaan halua vaikuttaa ja tuoda asioita julki. Yhteistyötä monesta suunnasta. Hienoa ja Onnea tuostakin !


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa