Julkaistu 23.06.2020 0          

Omaksi-puutaloja Linnanfältiin

Osoitteeseen Amiraalistonkatu 11 nousevan Asunto Oy Turun Amiraali 2:n rakennustyöt on aloitettu ja sen Omaksi-asuntojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2021.

Lakea Oy:n rakennuttama kohde muodostuu kahdesta kaksi- ja kolmikerroksisesta asuintalosta sekä piharakennuksesta. Talot tuovat Linnanfältin puutaloalueelle yhteensä 30 uutta asuntoa, joiden koot ovat 27 neliön yksiöstä reilun 90 neliön neljän huoneen asuntoon. Talot rakennetaan puisista suurelementeistä.

Vieressä sijaitseva Lakean toinen kohde, Turun Amiraali 1, valmistui helmikuussa 2019. Amiraali 1:n ja Amiraali 2:n muodostavat suojaisan yhteispihallisen korttelin.

Amiraali 2 on toteutettu Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla.

Omaksi-rahoitusmalli mahdollistaa pääsyn vastavalmistuneeseen asuntoon 7% pääomalla asunnon kokonaishinnasta. Omaksi-maksun suorituksen jälkeen asunnossa asutaan vuokralla kasvattaen omistusosuutta jokaisen vuokranmaksun yhteydessä ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua jäljellä olevan asunnon hinnan voi maksaa loppusuorituksella, jonka jälkeen asunto on tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.

Asunto Oy Turun Amiraali 2:n urakoitsijana toimii Priima-Yhtiöt -ryhmään kuuluva Turun Teollisuuden Rakentajat Oy.

- Uskon, että Linnanfält ja sen ympäröivät alueet edustavat tulevaisuuden suuntaa, kertoo Turun Teollisuuden Rakentajien toimitusjohtaja Jari Rastas.

- Linnanfält on osa trendiä, jossa kokonaan uudenlainen asuinmiljöö kehittyy kiinnostavalle alueelle, jolla on ollut aiemmin muun tyyppistä toimintaa. Linnanfält on viihtyisä jo itsessään. Vieressä on Aurajoen rantamaisemat sekä vahvaa turkulaisen ja suomalaisen historian konkreettisesti näkyvää perintöä.

Rastas kokee Turun kehittämisen tärkeänä asiana. Hän kertoo esimerkiksi kulkuyhteyksien Linnanfältin alueelle olevan hyvät ja että tuore raitiotien sataman suuntaan suunniteltu linjaus parantaisi niitä entisestään.

- Tämä on myös korrelaatiossa kaupungin ekologisuuteen ja hiilineutraliuuden tavoitteeseen, joka Linnanfältissä erityisesti korostuu”, hän toteaa.

- Hankkeen erityispiirteisiin lukeutuu se, että rakennukset tehdään sääsuojan alla, mitä harvemmin betonirakentamisessa käytetään, Lakean projektipäällikkö Juuso Koskela kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa