Julkaistu 23.06.2020 0          

Yhteisterassit tuovat uutta Turun keskustaan

Kaupungin tarjoamat yhteisterassialueet monipuolistavat Turun keskikesää aikaisemmasta poikkeavalla tavalla. Tavoitteena on tukea paikallisia ravintola-alan yrittäjiä, ja luoda samalla uusia viihtyisiä oleskelualueita kaupungin keskustaan. Terasseilla on tarjolla ravintolatuotteita, mutta niihin tulee myös ohjelmaa, jotka elävöittävät kaupunkia keskieurooppalaisten piazzojen hengessä.

Ensimmäisenä avataan Vanhan Suurtorin kesätori jo huomenna 24.6. Tuomiokirkkotorin terassi avataan heinäkuun alussa, ja valmisteilla on myös terassin avaaminen Hämähäkkitontille. Logomon ulkoilmatapahtumat alkavat heinäkuun alussa.

Vanhan Suurtorin kesätorilla ovat pääosassa käsityöläiset, jotka myyvät tuotteitaan. Myynnissä on muun muassa koruja, lasi- ja savitöitä, luonnonmateriaalista valmistettuja asuja, kynttilöitä, kasviöljysaippuoita, huovutettuja tuotteita, käsityötarvikkeita, tilkkutöitä ja luonnonkosmetiikkaa. Torille on todennäköisesti tulossa myös muutama ruokamyyjä.

Kesätori on avoinna 24.6.–9.8. Torimyyjät ovat pääsääntöisesti paikalla arkisin klo 12–20 ja viikonloppuisin klo 12–18.

Myös Vanhan Suurtorin muut toimijat pitävät putiikkejaan ja tilojaan avoinna. Brinkkalan juhla- ja kokoustiloihin voi tutustua arkisin kello 9–17.

Piazza ja puisto

Tuomiokirkkotorin yhteisterassi tuo Vanhaankaupunkiin piazza-tyylisen ajanviettopaikan, jossa voi nauttia ravintoloiden ja kahviloiden tuotteista aamusta iltaan joko torialueella tai puiston siimeksessä. Puistossa pöydät ja tuolit asetellaan hiekkakäytävien varrelle. Tarjolla on myös räsymattoja puistossa istumiseen ja puisia viinilaatikoita, joita voi käyttää oleskeluun osoitetuilla nurmialueilla.

Yhteisterassialueen päätoimija on Turku Food & Wine Fest Oy. Ravintola-alueen tuotteista vastaavat Voi Veljet Oy, Kuori Food & Wine -kasvisruokaravintola, Karu Izakaya -japanilainen ravintola, Bagel House -aamupala- ja lounasravintola, The Cow -cocktail-ravintola, Kakola Brewing -pienpanimo ja Viinibaari Vinho -viiniravintola.

Alueelle tulee noin 500 asiakaspaikkaa, joiden sijoittelussa on otettu huomioon koronarajoitukset ja turvaetäisyydet. Järjestäjät odottavat paikalle noin 70 000 kävijää heinä- ja elokuun aikana. Alueen tilankäytön on suunnitellut arkkitehti Aleksi Rastas Arkkitehtitoimisto Muuan Oy:stä.

– Puiston hyödyntäminen näin laaja-alaisesti uudenlaisessa käytössä on mielenkiintoista kaupunkikulttuurin näkökulmasta, sanoo hankepäällikkö Kirsi-Maria Eronen.

– Puisto, joka sisältää palveluja, kuten vesivessat, kulttuuria, ruokaa ja juomaa, ja jossa on tilaa nauttia rennosti kesästä ystävien seurassa, luo täysin uudenlaisen kaupunkitilan Turun keskustaan.

Terassialue aukeaa kahdeksalta aamulla, jolloin tarjolla on kahvia ja aamupalaa. Ruokaravintolat aukeavat lounasaikaan ja ovat auki iltaan asti. Myynti alueella päättyy puolenyön aikaan.

Alueelle tulee myös ympäristöön sopivaa ohjelmaa. Suunnitelmissa on mm. lapsiperheille sopivaa aamu- ja aamupäiväohjelmaa ja akustista musiikkia paikallisten muusikoiden voimin.

Toinen terassi valmistelussa

Toinen yhteisterassialue on valmisteilla Kaupunginteatterin viereiselle Hämähäkkitontille. Myös tämän alueen avaamista on edistetty kaupungin puolelta monialaisessa työryhmässä kiireellisenä asiana. Terassitoiminnan käynnistämiseen liittyvät lupa-asiat on tarkoitus saada päätöksentekoon ensi viikolla.

Myös Hämähäkkitontin terassia on suunniteltu usean eri toimijan yhteiseksi alueeksi. Tavoitteena on monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta sekä ohjelmaa kaikenikäisille.

– Tontilla on ollut toimintaa ja tapahtumia aikaisemminkin, mutta tällaista laajaa, pitkäaikaista ravintolatoimintaa siellä ei ole ollut. Uskon kuitenkin, että terassi ohjelmineen täydentäisi hyvin jokiran-nan ravintolatarjontaa, sanoo hankepäällikkö Kirsi-Maria Eronen.

Logomon Terassikesä

Myös Logomon piha-alueelle on tulossa kesäaikainen terassi- ja ohjelma-alue. Sunborn Catering Oy järjestää Teatro-ravintolan edustalla tapahtumia 1.7.- 8.8. välisenä aikana keskiviikosta lauantaihin.

Kaupunki on myöntänyt maankäyttöluvan nopeutetussa järjestyksessä.

Logomon Terassikesä sisältää 24 iltaa, joissa esiintyy kotimaisia artisteja. Järjestäjä tiedottaa ohjelmakokonaisuudesta tarkemmin myöhemmin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Teknoexpertit Oy

Teknoexpertit Oy

Hitsaustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa