Julkaistu 24.06.2020 2          

Rovio Pet Foodsin koiranruokatehdas käynnistyy syksyllä Loimaalla

Tero Rovio on tyytyväinen, että uudessa tehtaassa voidaan jatkojalostaa suomalaisen maatalouden tuotteita. Kuva: Katri Tamminen.

Suomalainen koira syö pääosin ulkomailla valmistettua ruokaa. Tilanne paranee, kun loimaalaisen Tero Rovion perustama Rovio Pet Foods käynnistää syksyllä koiranruokien tuotannon Loimaalla. Modernissa, lemmikkieläinten ruokien valmistamista varten suunnitellussa tehtaassa tuotteet tehdään täysin suomalaisista raaka-aineista. Tuotteet on myös kehitetty Suomessa. Koiranruoan lisäksi tulossa on kotimaista ruokaa kissoille.

Suomessa myydään vuosittain noin 60 miljoonaa kiloa koiranruokaa, josta vain noin 10 miljoonaa kiloa valmistetaan kotimaassa. Kuivaruoasta vain muutama prosentti valmistetaan Suomessa. Suomalaiset koiranruokamarkkinat ovat vahvasti isojen kansainvälisten yritysten hallussa. Monet suomalaisilta kuulostavat koiranruoat valmistetaan ulkomailla.

– Olen seurannut tilannetta huolestuneena jo jonkin aikaa. Joudumme syöttämään koirillemme ulkomailla valmistettua ruokaa, jonka raaka-aineiden alkuperästä meillä ei ole tarkkaa tietoa. On myös varsin epäekologista, että koiranruokaa kuskataan Suomeen ympäri maailmaa, kertoo uuden yhtiön perustaja Tero Rovio.

Tehtaan sijainti Loimaalla valtatie 9 varressa on optimaalinen. Raaka-aineet tulevat lähiympäristöstä, iso osa 15 kilometrin säteellä tehtaasta. Tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen tapahtuvat samassa tehtaassa, lähellä kuluttajia.

– Tehdas on uusinta mahdollista tekniikkaa ja suunniteltu ainoastaan laadukkaan ja ekologisen lemmikkien kuivaruoan valmistukseen. Olemme voineet suunnitella koko tuotantoprosessin, teknologian ja laitteet täysin lemmikkiruokien valmistuksen ehdoilla. Ruokien reseptit ja tuotantoprosessi sopivat täydellisesti yhteen. Suomalainen lemmikki saa nyt ruoan, jonka se ansaitsee.

Suomalaisten maataloustuotteiden jatkojalostusta

Rovion tuotteet ovat tulossa valtakunnallisesti kauppojen hyllyille. Tero Rovio on tyytyväinen, että uudessa tehtaassa voidaan jatkojalostaa suomalaisen maatalouden tuotteita.

– Loimaalaisena maanviljelijänä ja kananmunantuottajana minulla on ympärilläni kaikki tarvittava: raaka-aineet ja nyt myös tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen. Tuotteista emme vielä kerro enempää, mutta tulossa on jotakin täysin uutta koiranruokamarkkinoilla, Rovio painottaa.

FAKTAT

Rovio Pet Foods Oy

- vuonna 2019 perustettu lemmikkieläinten ruokia kehittävä ja valmistava yritys

- tuotantolaitos valmistumassa Loimaalle, tuotanto käynnistyy syksyllä

- työllistää suoraan ja välillisesti useita kymmeniä henkilöitä (mm. raaka-aineiden tuottajat), kun tehtaan kapasiteetti on täydessä käytössä

Uusi tehdas

- noin 1 500 neliömetrin hallirakennus, johon tulevat varasto- ja pakkaustoiminnot, tehtaanmyymälä sekä kahvila-ravintola

- varsinainen tuotantoprosessi tulee hallin ulkopuolelle nousevaan moduulirakenteiseen tehtaaseen

rakennuttaja Rovio Pet Foods ja suunnittelu, rakentaminen sekä lvi- ja sähkötyöt pääsääntöisesti paikallisilta yrityksiltä

- kaikki koneet ja laitteet pakkauskonetta lukuun ottamatta on valmistettu Suomessa ja mahdollisuuksien mukaan lähialueilla

- kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia ja mahdollisuuksien mukaan lähialueilta


Kommentit

KVaRa 24.06.2020 klo 09:06

Kunhan ette hinnoittele itseänne ulos heti alkuunsa , Onnea Yritykselle !


Ajokoira 29.07.2020 klo 13:07

Terve tuloa markkinoille. Hinta ja laatu kohillaan.Tuleehan esim rasvasempi tuote Ajokoirille metsästyskaudelle.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

02/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.02.2021


Seuraa meitä somessa