Julkaistu 25.06.2020 0          

Varsinais-Suomessa lomautukset vähenivät toukokuun aikana

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 35 300 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, nytkin 2 000 henkilöllä. Viime vuoden toukokuusta työttömien määrä lähes kaksinkertaistui kasvaessaan 17 000 henkilöllä. Koko maassa työttömien määrä kasvoi hieman tätä hitaampaa tahtia. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua. Lomautettujen määrä olikin toukokuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta toukokuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 15,4 % eli 7,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Varsinais-Suomessa työttömyysaste on reilun prosenttiyksikön pienempi kuin koko maassa.

Työttömien määrä kasvoi rajusti vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla ja voimakkainta kasvu oli Turunmaan saaristossa. Vakka-Suomi ja Loimaan seutu kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP5:een. Pitkäaikaistyöttömiä on saman verran kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi toukokuun aikana.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa