Julkaistu 25.06.2020 0          

Saaristotiellä lauttaranta- ja laituritöitä

Saaristotiellä Paraisilla tehdään Pärnäisten ja Retaisten rannoilla rantarakenteiden peruskorjaus- ja uudisrakennustöitä 1.7.2020-15.6.2021 välisenä aikana. Lauttaliikenne ohjataan urakan aikana kiertotielle molemmilla lauttarannoilla. Yhteysalusliikenteen järjestämisessä turvaudutaan 1.12.2020 alkaen poikkeusjärjestelyihin laiturin uusinnan aikana. Töiden aikana lauttojen ja yhteysaluksen aikatauluihin saattaa tulla muutoksia tai joitain vuoroja voidaan joutua perumaan. Töiden aikana TMFG:n tieliikennekeskus tiedottaa liikenteen häiriöistä 24h/vrk.

Varsinais-Suomen ELY-keskus teettää Saaristotiellä Pärnäisten ja Retaisten rannoilla muutos- ja parannustöitä lauttarannoilla ja yhteysaluslaiturilla. Hankkeessa tehdään rantojen sähköistys- ja valaistustöitä sekä rakenteiden uusimista ja kenttätöitä, kuten pengerrys-, asfaltointi- ja tiemerkintätöitä.

Uusilla ja saneerattavilla rakenteilla korvataan nykyiset huonokuntoiset maatuet Pärnäisten ja Retaisten lauttarannoilla ja varmennetaan lauttaliikenteen toimivuutta rakentamalla toiset maatuet lauttarantoihin. ELY-keskus on parantanut lauttapaikkojen Korppoo-Norrskata-Houtskari ja Parainen-Nauvo välityskykyä, minkä johdosta Nauvo-Korppoo lauttapaikasta on muodostunut Saaristotien pullonkaula. Nyt rakennettavilla maatuilla mahdollistetaan uuden hybridilautan liikennöinti vuonna 2023 ja Saaristotien pullonkaulan poistaminen.

Lisäksi hankkeessa uusitaan Pärnäisten huonokuntoinen yhteysaluslaituri, rakennetaan toinen raskaskuljetusramppi ja pienvenelaituri sekä kunnostetaan ja päällystetään yhteysalusrannan parkkialue.

Lauttojen ja yhteysaluksen käyttäjiä pyydetään varautumaan liikennehäiriöihin sekä liikenteen ajoittaiseen ruuhkautumiseen töiden aikana. Myös voimassa oleviin lauttojen ja yhteysaluksen aikatauluihin saattaa tulla muutoksia ja vuoroja voidaan joutua perumaan.

Töiden aikana liikennekatkoksia saattaa esiintyä arkipäivisin maanantaista torstaihin kello 06:00–21:00 välisenä aikana. Kunkin yksittäisen katkon enimmäiskesto on rajoitettu 60 minuuttiin ja päivää kohden katkoja saa olla enintään kolme kappaletta. Yksittäisten liikennekatkojen väli on vähintään 2 tuntia, jotta mahdollinen liikenneruuhka saadaan purettua. Liikenteen katkaiseminen kokonaan on mahdollista arkipäivisin maanantaista torstaihin kello 21:00–06:00 välisenä aikana, kuitenkin niin, että hälytysajoneuvoliikenne voidaan tarvittaessa hoitaa. Töiden aikana saattaa esiintyä tilapäisesti myös muita katkoja lautta-, yhteysalus- ja tieliikenteeseen. Liikennekatkoksia ei sallita perjantain kello 17.00 ja maanantain kello 06.00 välisenä aikana, jotta liikennettä ei häiritä ruuhkaisimpina ajankohtina.

Urakan päätoteuttajana toimii Destia Oy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa