Julkaistu 27.06.2020 0          

Nollatoleranssi-koulutus auttaa ravintolatyöntekijää kohtaamaan huumeidenkäyttäjän Salossa

Salolainen viihdekeskus Bizarre järjestää yhteistyössä Salon poliisin ja turvallisuusalan yrityksen AXE Security Finlandin kanssa yhteisen Nollatoleranssi-koulutuksen kaikille alueen ravintola-, yökerho-, baari- ja kahvilatyöntekijöille. Koulutus järjestetään elokuun 17. päivänä Bizarressa (Helsingintie 2).

– Huumeet näkyvät poliisille jo päivittäin työtehtävissä joko suoraan tai välillisesti. Käyttäjiä tulee koko ajan enemmän ja he ovat aina vain nuorempia. Huumemyönteisyys näyttäytyy ajoittain melko vahvana, kunnes ymmärretään, että on myöhäistä perua, vanhempi konstaapeli Pasi Tuike Salon poliisista toteaa.

Hänen mukaansa olisi hienoa, jos salolaiset ravintola- ja kahvilayrittäjät haluavat tehdä yhdessä töitä torjuakseen huumeiden käyttöä ja niiden välitystä oman yrityksensä tiloissa.

– Havahduimme viime talvena siihen, miten yleistä huumeiden käyttö Salossa on. Huumausaineiden vaikutuksen alaisten arvaamaton ja joskus aggressiivinenkin käytös on omiaan herättämään turvattomuutta muissa asiakkaissa ja henkilökunnassa, Bizarren yrittäjä Sanna Jousi kertoo. Hänen mukaansa kaikilla ravintolassa olevilla pitäisi olla turvallinen olo kaikkina aukiolotunteina.

– Siksi onkin pystyttävä tunnistamaan ja ennakoimaan mahdolliset ongelmatilanteet muun muassa huolehtimalla henkilökunnan koulutuksesta. Tiukkojakin korjausliikkeitä vaaditaan joskus, jos ennakointi ei onnistu täydellisesti.

Jousen mukaan tilanne on yleisesti ottaen pysynyt hyvänä. Huumausaineiden käytön kasvu poiki kuitenkin yhteistyöidean poliisin ja turvallisuuskouluttajan kanssa.

– Päätimme kutsua kollegat Nollatoleranssi-koulutukseen. Yhdenkään baari- tai kahvilatyöntekijän ei pidä pelätä työaikana. Ikävät, yllättävät tilanteet on hyvä osata ratkaista väkivallattomasti, Jousi toteaa. Kutsu koulutukseen lähtee hänen mukaansa lähipäivinä paikallisille toimijoille, mutta mukaan voi ilmoittautua jo nyt.

Positiivinen aggressio ääritilanteissa omaksi turvaksi

Turvallisuuskouluttaja Arto Kirves salolaisesta AXE Security Finland Oy:stä toteaa, että väkivaltatilanteet voivat syntyä nopeastikin keskellä normaalia arkea.

– Teot ovat raaistuneet ja oikeudeton hyökkäys voi kohdata kenet tahansa, jopa Salossa. Havainnollistamme, mitkä asiat on hyvä tiedostaa omassa toiminnassa, jotta toimintakyky säilyisi koko ajan. Osallistujat oppivat myös kaaoksen hallintaa ja nopean reagoinnin tarkoituksen.

– Akuutissa paniikissa on mahdollisuus toimia tehokkaasti, jos huomio kiinnittyy omassa toiminnassa oikeisiin asioihin, hän muistuttaa.

Osallistavassa koulutuksessa harjoitellaan muutamia tärkeitä hätävarjelutekniikoita tosielämästä tuttujen esimerkkien avulla.

– Käymme läpi myös ääritilanteita, joihin joutuessaan jokaisen olisi hyvä tiedostaa oma aggressiotasonsa, sekä ymmärtää miten saan käynnistettyä aktiivisen vastarinnan joutuessaan oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi. Teemana tulee olemaan tehokas ja toimiva varautuminen uhkatilanteisiin sekä ääritilanteissa oman positiivisen aggression löytäminen uhrin asemaan joutuessa. Perehdymme myös siihen, mitä hätävarjeluoikeus tarkoittaa selkeillä esimerkeillä, Kirves kuvailee.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Toimistotuote Blue Sign Oy

Toimistotuote Blue Sign Oy

Kilpikaiverrus, Käyntikortit, Leimasimia, Mainostekstiilit, Nimineulat, Polttoleimasimet, Tarroja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa