Julkaistu 29.06.2020 0          

ArtTeatron Drive-in Circus virkistää ulkoilmassa

Jo viisi kesää viihdyttänyt ja kesäperinteeksi muodostunut Saariston sirkusfestivaali Kustavissa peruutettiin koronavirusrajoitusten vuoksi. Sirkus- ja varieteetaiteen ohjelmapalvelu ArtTeatron toimitusjohtaja Pauliina Räsänen halusi kuitenkin tuoda Kustaviin varieteeta, jotta saaristomatkailijat saisivat kokea kulttuurin elvyttävää voimaa myös poikkeustilanteissa.

- Vastauksen turvalliseen ja viihdyttävään esitysmalliin löysimme amerikkalaistyylisestä drive-in -elokuvateatterista, jossa yleisö istuu esityksen ajan omissa autoissaan. Yhdessä artistikollegoideni kanssa pohdimme, voisimmeko yhdistää ulkoilmateatterin ja drive-in -tyylisen esityksen SirkusStudiomme piha-alueella, kertoo Räsänen.

Luovat yrittäjät päättivät konkretisoida idean, ja käsistään kätevä sirkusakrobaatti Slava Volkov nikkaroi ulkoilmateatterin lavan hirsisirkuksen pihalle. Taiteilijat olivat onnellisia päästessään suunnittelemaan uutta esitystä ikävien koronaperuutusten jälkeen.

- Toivon, että ihmiset tukevat paikallista kulttuuria ja lähtevät rohkeasti katsomaan esitystä omalla autollaan, pyörällään tai kävellen, Räsänen kommentoi.

SirkusStudion pihalla on auto- ja pyöräpaikkojen lisäksi tavallisia katsomopenkkejä, joten autopaikkaa ei välttämättä tarvitse. Kuumalla kelillä autoilijat saavat istua auton eteen nostetuilla penkeillä. Sateenvarjopaikat suojaavat sadesäällä.

Uudessa drive-in sirkusesityksessä nähdään Magic Cabaret ja Putoava Pisara -ohjelmat. Ulkoilmateatterissa taituroivat muun muassa Cirque du Soleilin nuorallatanssija Veera Kaijanen, akrobaatti-jonglööri Aarni Pahajoki ja taikataiteilija Pauliina Räsänen. Ryhmän nuorin esiintyjä on vain 10-vuotias sirkusartisti Super-Saaga Volkova. Kesän uutuusnumero on nuoren Saaga Volkovan ja Veera Kaijasen nuorallatanssia sisältävä teos Putoava Pisara. Putoava Pisara inspiroituu sirkusprimadonna Elvira Madiganin (1867-1889) kirjoittamasta runosta.

Sirkusstudio ja drive-in -ulkoilmateatteri sijaitsevat Saariston Rengastien varrella Salminiitun kylässä Kustavissa. Esitys on suunnattu kaikenikäisille. Ensi-ilta on to 23.7 klo 19. Muut esitykset la 25.7 klo 15 ja klo 19. ArtTeatro järjestää myös kaksi sirkustaiteen leiriä 6.-9.7 ja 12.-15.7.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

12/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.12.2020


Seuraa meitä somessa