Julkaistu 29.06.2020 0          

Turun Kasarmialueen suojeltuja puurakennuksia Monopolille

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on myynyt Turun Kasarmialueella sijaitsevia suojeltuja puurakennuksia Monopoli Oy:lle. Kauppaan kuuluu tontteineen yhteensä kolme rakennusta. Myytävä kokonaisuus koostuu Kasarmialueella sijaitsevista vanhoista kasarmirakennuksista. Rakennuksissa on yhteensä noin 1 400 neliötä, ja ne myydään tontteineen.

Vanhat puurakennukset on suojeltu. Rakennukset on asemakaavassa varustettu suojelumerkinnöin, ja ne on arvioitu kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaiksi. Kahdessa myytävässä rakennuksessa on Turun yliopiston toimintoja. Myynti ei vaikuta Turun yliopiston toimintoihin rakennuksissa. SYK on kuitenkin arvioinut, että tulevaisuuden kehittämisen kannalta myynti palvelee parhaiten kohteiden jatkokehittämistä.

– Alueen kiinnostavuus piilee kauniin ympäristön, vanhan historian ja kampusalueen symbioosissa, joka on koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen. Tunnistamalla vanhojen rakennusten kulttuurihistoriallisen merkityksen ja Turun ensimmäisen kaupunginosan potentiaalin, uskon, että voimme osaltamme luoda alueen opiskelijoille motivoivan ja innovatiivisen opiskeluympäristön. Paikallisena toimijana lähdemme innolla kehittämään vanhoja rakennuksia, Monopoli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arttu Virtanen kertoo.

– Myynti paikalliselle toimijalle takaa kiinteistöille paikallisesta näkökulmasta paremman kehityspotentiaalin. Kiinteistöjä lähtee kehittämään toimija, jolla on antaa lisäarvoa alueen kokonaisuuden kehittymiseen. Kauppa on alueen kehityksen kannalta positiivinen askel, SYK Oy:n johtaja Juha Uotila sanoo.

Turkulainen Monopoli Oy on asuntorakentamiseen keskittyvän Hirvensalon Talonrakennus Oy:n emoyhtiö.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimistoja, Ulkomainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa