Julkaistu 30.06.2020 0          

Helppo ero -komedia on nauruterapiaa

Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteinen komedia Helppo ero saa ensi-iltansa 2.7. Naantalissa, Kailon saaren upeassa kesäteatterimiljöössä. Esityskausi jatkuu 22.8. asti ja katsomo täytetään turvavälit huomioiden.

- Hetken näytti jo siltä, että Emma Teatterin kesäteatteriperinne katkeaa tältä kesältä, mutta löysimme onneksi tavan toteuttaa näytökset turvallisesti ja viranomaisohjeita noudattaen. Pari tuntia yhteisen elämyksen ja naurun parissa tuntuu varmasti hyvältä koronakeväänjälkeen. Ainakin harjoituksissa meillä on ollut erinomaisen hauskaa ja nostalgistakin, iloitsee esityksen ohjaaja, Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki. Helppo ero -komedia toi hänet takaisin kesäteatterin puikkoihin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Eroamisen hulvaton vaikeus

Näytelmän on kirjoittanut vankalla kokemuksellaan näytelmäkirjailija Satu Rasila. Tällä kertaa seurataan jatkuvajuonista tarinaa Mikasta, aivan tavallisesta suomalaisesta miehestä.

- Paitsi että Mikalla on yksi ongelma. Hän ei pääse eroon mistään, ei tavarasta, ei työstä eikä ihmisistä. Mikan jos jonkun pitäisi asioista eroon pääseminen kuitenkin hallita, sillä työkseen hän toimii eroterapeuttina. Mikan keinot auttaa asiakkaita eroon näiden ongelmista ovat vähintäänkin omalaatuiset. Komediassa seurataan sekä Mikan henkilökohtaista että hänen asiakkaidensa pyristelyä eroon mitä erilaisimmista asioista, Rasila avaa esityksen aihetta.

Mikan johdolla Emma Teatterissa lähdetään seikkailuun, jossa koetaan kaikkien aikojen konmaritus ja pistetään koko arki rohkeasti remonttiin. Tai ainakin yritetään, sillä eihän sitä elämää noin vain mullisteta. Ja onko sittenkin olemassa asioita, joista ei kannatakaan päästä eroon? Näyttämöllä eroterapeuttista tarinaa tulkitsee varsinainen Emma Teatterin dreamteam eli usealta kesältä tutut suosikkinäyttelijät Teemu Aromaa, Miska Kaukonen, Tom Petäjä ja Linda Wiklund.

Enemmän tilaa yleisölle

Laajennetulla teatterialueella ja katsomossa turvavälit mahdollistaa väljä täyttöaste ja paikkalipuista luopuminen. Tänä kesänä lippuja ei myöskään voi ostaa enää portilta, vaan ne tulee hankkia etukäteen. Kipeänä teatteriin ei saa tulla, vaan liput vaihdetaan kuluitta myöhempään näytökseen. Yleisöä pyydetään tutustumaan Emma Teatterin verkkosivuilta löytyvään ohjeistukseen ennen teatterivierailuaan.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa