Julkaistu 02.07.2020 0          

Paikallista yrittäjyyttä halutaan tukea matkailemalla kotimaassa

Yhä useampi suomalainen suuntaa lomailemaan kotimaan kohteisiin ja matkailutrendeinä paikallisuus ja vastuullisuus ovat edelleen ajankohtaisia. Erityisesti näin poikkeusaikana halukkuus tukea paikallista yrittäjyyttä ja matkailla kotimaassa nousevat esiin. 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan teettämän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan matkustushalukkuus kotimaassa on noussut kevään mittaan jopa 10 prosenttiyksikköä ja nyt jo kaksi kolmasosaa vastaajista sanoo aikovansa matkustaa tänä kesänä Suomessa.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan teettämän kyselytutkimuksen mukaan kotimaanmatkailulle on juuri nyt kysyntää. 67 % vastaajista kertoo matkustavansa tänä kesänä kotimaassa, vastaava luku oli vielä maaliskuun alussa 57 %. Kotimaanmatkailuhalukkuus korostuu erityisesti 18-34-vuotiailla, joista jopa 74 % aikoo matkailla Suomessa.

Tutkimuksen mukaan koronavirustilanne on vaikuttanut kotimaanmatkailusuunnitelmiin 45 %:lla vastaajista. 23 % vastaajista aikoo lisätä kotimaanmatkailua poikkeustilanteen takia ja jopa 15 % sanoo, etteivät olisi muuten valinnut kotimaassa matkailua lainkaan. Keskeisimpänä syynä kotimaanmatkailusuunnitelmien muutokseen mainittiin kuitenkin halukkuus tukea suomalaista yrittäjyyttä. 73 % vastaajista sanoo, että koronavirustilanteella ei ole ollut vaikutusta matkailubudjettiin negatiivisesti.

- Kotimaanmatkailu on nyt kiinnostavampaa kuin ehkä koskaan ja ihmisillä näyttäisi olevan sekä rahaa että halua tukea paikallista yrittäjyyttä. Nyt meillä on yhdessä matkailuorganisaatioiden ja -yritysten kanssa oiva tilaisuus näyttää, että kotimaanmatkailun ei tarvitse olla jatkossakaan kenellekään mikään kakkosvaihtoehto. Suomi on täynnä upeita kohteita, joista löytyy jokaiselle jotakin, olitpa sitten kiinnostunut kulttuurista, luonnosta, ruoasta tai aktiviteeteista, nostaa esiin Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Kotimaanmatkailu on vastuullinen valinta

- Koronakriisi on ollut taloudellisesti ja henkisesti erittäin raskas matkailu- ja ravintola-alan yrityksille sekä niiden työntekijöille. On ilahduttavaa, että suomalaiset haluavat matkustaa kotimaassa ja tukea paikallista yrittäjyyttä. Suomessa voi kokea unohtumattomia matkailuelämyksiä. Samalla suomalaiset voivat auttaa toimialan yrityksiä ja niiden työntekijöitä selviytymään kriisistä, sanoo MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Tutkimuksen mukaan 32 % aikoo rajoittaa matkailua kotimaassa rajoitusten höllentämisestä huolimatta ja 18 % vastaajista aikoo jättää lomamatkan kokonaan väliin tänä kesänä.

- Meillä kaikilla, niin yrityksillä kuin henkilökohtaisesti, on merkittävä rooli siinä, että kotimaanmatkailu on tänä kesänä turvallista. Muistamalla turvavälit, käsienpesun ja muut turvaohjeet jokainen meistä voi pitää huolta siitä, että mahdollisimman moni uskaltaa hyvillä mielin lähteä matkailemaan koti-Suomeen. Haluan kannustaa kaikki mukaan tekemään yhdessä turvallista ja mukavaa kotimaanreissukesää, summaa Hellén.

Tutkimuksen mukaan matkailu painottuu edelleen vahvasti kesälomakuukausille, kun 67 % vastaajista aikoo matkustaa kesä-heinäkuussa, elokuussa 20 % ja syyskuussa enää vain 4 %.

- Tässä poikkeustilanteessa, jossa lomakauden alku viivästyi merkittävästi, tarve kotimaanmatkailukauden pidentämiseen ja ympärivuotisuuteen korostuu entisestään. Yrityksiltä tämä edellyttää palveluiden entistä parempaa tuotteistamista myös syyskesälle. Meillä on nyt edessä uusi kesäkauden määrittely, ja se edellyttää palveluiden pitämistä täysipainoisesti auki pidemmälle syksyyn. 100syytä.fi -sivusto tarjoaa runsaasti vinkkejä myös syyskaudelle, jolloin esimerkiksi kaupunkien runsaaseen kulttuuritarjontaan tai Lapin ruskaan kannattaa tutustua, muistuttaa Hellén.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa