Julkaistu 09.07.2020 0          

E18 Turun kehätien Kausela-Pukkila rakentaminen alkaa elokuussa

Väylävirasto ja Kreate Oy allekirjoittivat 3.7.2020 sopimuksen siirtymisestä E18 Turun kehätien toisen rakennusvaiheen osalta toteutusvaiheeseen. Toisen rakennusvaiheen toteutetaan Suunnittele ja toteuta-urakkamallilla, joka sisältää kehitysvaiheen. Kehitysvaihe kesti kolme kuukautta.

Nyt solmittavalla sopimuksella käynnistetään työt, jotka keskittyvät kehätien osuudelle Kausela–Pukkila ja valtatien 10 välille kehätie–Kaarinantie. Työt valmistuvat vuonna 2023. Ensimmäisen vaiheen rakennustyöt välillä Kausela-Kirismäki käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2021.

Turun kehätien molemmissa rakennusvaiheissa on ollut käytössä Suunnittele ja toteuta-urakkamalli (STk), joka sisältää kehitysvaiheen. Ensimmäisen vaiheen opit otettiin huomioon toisen vaiheen kilpailutuksessa, johon lisättiin osaksi kokonaistaloudellista vertailua vielä uutena elementtinä mm. keskeisten riskien hallintasuunnitelma.

Uuden urakkamallin tuloksena kehitysvaiheen lopuksi urakoitsija luovuttaa tilaajalle alustavan rakennussuunnitelman. Rakennussuunnitelma tarkentuu ja valmistuu rakentamisen edetessä aina työvaiheiden mukaan.

- Kehitysvaihe on mahdollistanut avoimen ideoiden käsittelyn ja tiesuunnitelman kehittämisen ennen rakennustöiden aloitusta, toteaa projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastolta.

Kehitysvaiheella on muitakin hyviä puolia. Se mahdollistaa muun muassa vuoropuhelun keskeisistä riskikohteista ja osallistumisen eri työvaiheiden suunnitteluun ennen rakennustöiden käynnistymistä.

- Kehitysvaihe mahdollistaa rakennustöiden tehokkaan käynnistämisen, kun urakan keskeiset suunnitelmat ja toteutustavat on käyty rakennuttajan, valvonnan ja urakoitsijan kesken yhdessä läpi ennen töiden aloitusta. Näin kaikilla hankkeen osapuolilla on varmuus, että urakan ennakkosuunnittelu on viety riittävän pitkälle ja edellytykset työn turvalliselle toteutukselle ovat olemassa, toteaa Kreaten Väylät-yksikön johtaja Jaakko Kivi.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen myötä varsinaiset rakennustyöt Kauselassa valtatien 10 varrella alkavat elokuussa. Tätä ennen Kreate Oy käynnistää johto- ja laitesiirtoihin liittyvät työt heinäkuussa. Samoin muutokset jalankulun ja pyöräilyn järjestelyissä aloitetaan heinäkuussa Kaarinantien ja valtatien 10 liittymässä. Myös Aurajoen ylittävien siltojen kohdalla otetaan käyttöön kehätiellä työnaikaisia kaistajärjestelyjä.

Liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin ennen töiden käynnistymistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa