Julkaistu 16.07.2020 0          

Turku hankkii 150 suomalaista älyroska-astiaa

Turku testasi aurinkovoimalla roskat puristavien suomalaisten älyroska-astioiden toimivuutta ennen suurtilausta kuuden kappaleen koe-erällä, josta yksi on toiminut alkuvuodesta saakka Turun linja-autoaseman edustalla.

Turku hankkii 150 suomalaista älyroska-astiaa. Tilaus on selvästi suurin suomalaiskaupunkien investointi päästöjä leikkaaviin älyroska-astioihin.

Uuden suurtilauksen 50 ensimmäistä älyroska-astiaa sijoitetaan Turun keskustaan ja Aurajoen rannalle syksyllä.

Älyroskikset puristavat roskat pieneen tilaan aurinkovoimalla. Puristustoiminto mahdollistaa jopa 20-kertaisen roskamäärän mahtumisen yhteen astiaan perinteiseen katuroskikseen verrattuna, mikä vähentää tyhjennyskuljetukset ja päästöt murto-osaan aiemmasta.

– Loput 100 älyroska-astiaa sijoitetaan parin vuoden kuluessa suosituille ulkoilualueille kuten Kupittaan kansanpuistoon, kertoo Turun kaupungin infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

– Puhtaanapidon tehostuminen, pitkän aikavälin kustannussäästöt ja ilmastostrategiamme konkreettinen tukeminen innovaatioiden avulla ovat meille tärkeitä kehityskohteita, Mari Helin sanoo.

Aloite hankinnasta tuli allianssilta, jonka osapuolia ovat Turun kaupunki ja keskustan kunnossapidosta vastaava palvelutuottaja Desentti, jossa ovat mukana Destia Oy ja Entti Oy.

– Roska-astioiden täyttymisen hidastuminen, joka pidentää tyhjennysvälejä, auttaa puhtaanapitoa merkittävästi erityisesti cityfestareiden aikaan, kertoo Destian työmaapäällikkö Pekka Salo.

Lehtovuori Oy:n kehittämissä ja valmistamissa City Solar -älyroska-astioissa on myös toiminto, joka ilmoittaa astian täyttymisestä jätehuoltoon, joten turhia tyhjennysajoja puolityhjien roska-astioiden luo ei enää tarvita. Ohjelmisto päivittää reaaliajassa roska-astioiden sijaintitiedot ja täyttöasteet karttanäkymään.

Lehtovuori Oy:ssä tilauksen työllistävä vaikutus on useita henkilötyövuosia ja näkyy heti Ylöjärven tehtaalla.

– Jatkamme vahvaa panostusta omaan teknologiakehitykseen, jotta voimme pysyä täysin suomalaisella ratkaisulla markkinoiden kärjessä. Nyt alamme etsiä uutta älytuotteiden suunnittelijaa tuotekehitysyksikköömme, kertoo Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Perinteikäs Lehtovuori valmistaa laajasti erilaisia kaupunkikalusteita. City Solar -älyroska-astia on yhtiön älytuoteperheen kärkituote, joka on menestynyt myös kansainvälisessä kilpailussa.

City Solareja on toimitettu mm. Ruotsiin Tukholman alueelle ja Norjaan Osloon, Trondheimiin sekä Bergeniin. Myös Helsingin kaduilla toimii 75 City Solaria.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa