Julkaistu 20.07.2020 0          

Autokoululiitto kaipaa panostusta liikenneturvallisuuteen

Suomen Autokoululiitto ry on erittäin huolissaan Suomen liikenneturvallisuuden heikentymisestä ja liikenneonnettomuuksien lisääntymisestä viime aikoina. Toistaiseksi synkin tilanne koettiin kuluneella viikolla, kun kahden päivän aikana liikenteessä kuoli ainakin kahdeksan ihmistä, yhteensä kuudessa eri liikenneonnettomuudessa.

Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi toteaa, että kesällä 2018 voimaan astuneen uuden ajokorttilain myötä ajokortin suorittamiseksi annettavaa ajo- ja teoriaopetusta sekä opetusta liukasradalla vähennettiin merkittävästi. Autokoululiitto, yhdessä lukuisten muiden toimijoiden kanssa, esitti jo ennen lain voimaan astumista suuren huolensa lakimuutoksen negatiivisista vaikutuksista liikenneturvallisuuteen.

- Tehtyjen muutosten myötä uusien kuljettajien kyky toimia liikenteessä turvallisesti on valitettavasti heikentynyt. Heillä on yksinkertaisesti huonommat edellytykset selviytyä liikenteen vaihtelevista, haastavista tilanteista kuin kattavamman koulutuksen saaneilla, Kiviniemi toteaa.

Lakiuudistuksen myötä mahdollisuudet vaikuttaa myös nuorten kuljettajien asenteisiin ja vastuulliseenajotapaan ovat heikentyneet. Pakollisen teoria- ja ajo-opetuksen määrän huomattava väheneminen, on heikentänyt keinoja puuttua nuorten ajotapaan ja asenteisiin - Liikenneturvallisuuden kannalta keskeinen tekijä on nimenomaan liikenteessä liikkuja ja hänen oma käyttäytymisensä. Ajoneuvojen tekniset ratkaisut, liikennesäännöt ja muut ulkoiset tekijät eivät vielä juurikaan auta, jos liikenteessä liikkuja ei niitä noudata ja hyödynnä, Kiviniemi pohtii.

- Nyt olisi syytä vakavasti miettiä, millä keinoilla voimme jatkossa edistää ihmisten turvallista liikkumista liikenteessä. Toimenpiteitä tarvitaan pikaisesti, Jukka Kiviniemi tiivistää.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa