Julkaistu 21.07.2020 0          

Lomautettujen määrä väheni Varsinais-Suomessa kesäkuun aikana

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 34 700 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa, mutta nyt se poikkeuksellisesti väheni 600 henkilöllä merkittävän lomautettujen määrän laskun myötä. Viime vuoden kesäkuusta työttömien määrä kasvoi 13 500 henkilöllä. Koko maassa työttömien määrä kasvoi samaa tahtia.

Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua. Lomautettujen määrä olikin kesäkuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta kesäkuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 15,2 % eli 5,9 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Varsinais-Suomessa työttömyysaste on hieman pienempi kuin koko maassa.

Työttömien määrä kasvoi rajusti vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla ja voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa. Vakka-Suomi ja Turunmaa kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP5:een. Pitkäaikaistyöttömiä on enemmän kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi kesäkuun aikana – nyt jo neljäntenä kuukautena peräkkäin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa