Julkaistu 29.07.2020 0          

Iloisia päiviä kirjaston Aulagalleriassa

Kuva: Lena Kuivisto.

Kirkkaita värejä, arkisia tilanteita ja omakohtaisia kokemuksia. Ainakin näitä asioita löytyy Lena Kuiviston maalauksista. Taiteilija toteaakin kuvaavansa mielellään todenmukaisia ihmisiä abstrakteissa ympäristöissä.

- Pyrin muuttamaan henkilökohtaisen kokemukseni johonkin, johon muut voivat samaistua.

Ruotsissa syntynyt ja nykyinen turkulainen valmistui kuvataiteilijaksi Turun taideakatemiasta 2004. Valmistumista seurasi useita yhteisnäyttelyitä ja ryhmänäyttelyihin osallistumisia.

Näyttelyitä Kuivistolle kertyikin useita kymmeniä. Ahkeran taiteilijan töitä on ollut näytillä ympäri Suomea ja jopa Tukholmassa asti.

Näyttelyiden järjestäminen meni tauolle lapsen tulon myötä. Tämän jälkeen Kuivisto työskenteli kuvataiteen lehtorina yläkoulussa ja lukiossa, joka pidensi näyttelytaukoa entisestään.

Nyt tauko on kuitenkin loppumassa, kun Kuivisto tuo näyttelynsä Happy Days – piirustuksia ja maalauksia Raision kaupunginkirjaston Aulagalleriaan elokuun ajaksi.

Kuivisto mieltää itsensä nykytaiteilijaksi. Taidehistorian roolimalleikseen hän nimeää Carl Larssonin ja Édouard Vuillardin. Myös muotokuvamaalaus on taiteilijan sydäntä lähellä.

Tauluja katsoessa kirkkaat värit loikkaavat katsojan silmille vaaleasta taustasta. Kuivisto on keskittynyt nykyään pääasiassa akvarellimaalaamiseen, ja se näkyy hänen töissään.

- Maalaustekniikkani muistuttaa jonkin verran pointillismia, jossa taiteilija maalaa puhtailla väreillä pieniä läiskiä tai pisteitä.

Lena Kuiviston näyttely Happy Days – piirustuksia ja maalauksia on esillä Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa 3.-28. elokuuta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa