Julkaistu 30.07.2020 0          

Raision kulttuuri esittäytyy elokuun illassa

Raisiossa vietetään ensimmäistä kertaa Taiteiden yötä ke 12.8 klo 16-21. Tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkia. Ohjelmaa on kaikenikäisille useassa eri kohteessa. Tapahtuman liikkeelle panevana voimana on ollut kirjaston oma asiakasraati, joka haluaa tuoda erityisesti esille Raision monipuolista kulttuuritarjontaa ja samalla houkutella uusia raisiolaisia eri kulttuurimuotojen harrastamisen pariin. Tärkeää oli suunniteltaessa se, että ohjelmaa on kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin.

Kirjastotalo avaa illan Viihdekuoro Kulkureiden esityksellä. Kirjastossa voi tutustua Raision seudun taideyhdistyksen toimintaan, katsoa dokumenttielokuvia taiteen maailmasta: taidemesenaatti Sara Hildenistä ja taiteilija Otto Mäkilästä, osallistua rockmusiikin levyraatiin tai kokeilla runokaraokea. Toimittaja, tietokirjailija Asta Leppä kertoo kirjailijan työstä ja uudesta elokuussa ilmestyvästä kirjastaan. Aulagalleriassa voit tavata taiteilija Lena Kuiviston ja tutustua tämän turkulaisen kuvataiteilijan näyttelyyn.

Matkailuoppaan esityksessä on mahdollisuus tutustua usein liian vähälle huomiolle jääneisiin, paikallisiin matkailukohteisiin, joita voi suositella kaikille. Arkeologisiin löytöihin voi perehtyä esityksessä Kuvia ja kuppeja kalliossa.

Perheen pienimmille on tarjolla askartelua poistokirjoista. Lisäksi lapsille on pukukulkue, johon voi osallistua mieleisessään rooliasussa ja ottaa lempikirjan kainaloon mukaan satuhetkeen satupuun alla.

Nuorisotoimen työpajojen rekvisiittanäyttelyyn voi tutustua nuorisotoimen tilassa. Nuortenkeskus Noppa tarjoaa yleisölle livemusiikkia, soitinten kokeilua ja kuvataidepajan. Myös saviastioiden polttoa voi seurata Nopan piha-alueella.

Nuoret ja entiset nuoret kutsutaan tutustumaan raisiolaisten bändien legendaariseen harjoittelupaikka Pommariin, jossa voi seurata graffitin maalausta ja tutustua Pommarin vaiheita esittelevään näyttelyyn.

Nyt on myös ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan myös Raision teatterin kulisseihin ja seuraamaan harjoituksia. Voi jopa liittyä teatterin harrastajien joukkoon.

Raision museo Harkon ja Raisio-Seura ry:n yhdessä kokoama Taidetta menneisyydestä- näyttelyn avajaisia vietetään kaupungintalolla.

Raision seurakunta puolestaan kutsuu Pyhän Martin laulajien minikonserttiin. Lisäksi ohjelmassa jatsahtava musiikkihartaus kirkossa nimekkäiden esiintyjien kanssa. Voi osallistua myös valokuvasuunnistukseen tai kuorolaulun pikakurssiin tai kuunnella Urkumusiikkia illan hämärtyessä.

Taiteiden yö- tapahtuman järjestää Raision kaupungin vapaa-aikapalvelut, Kirjastoraati ja Raision seurakunta yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

11/2020



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020



Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa