Julkaistu 03.08.2020 0          
Turun Kamerat 90-vuotisjuhlanäyttely 7.8.−13.9.2020

Kuvan monta muotoa Brinkkalan galleriassa

Kauko Lehtonen: Lähellä mutta niin kaukana, 2013.

Turun Kamerat ry:n 90-vuotisjuhlanäyttelyssä on esillä kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa menestyneitä valokuvia. Samalla se on loistava otos nykypäivän harrastajavalokuvaajien taidoista.

Turun Kameroiden juhlanäyttely koostuu jäsenten valokuvista, joista monet ovat menestyneet sekä kotimaisissa että ulkomaisissa kilpailuissa ja näyttelyissä. Kuvien aiheet, värimaailma ja tulostustapa vaihtelevat. Digikauden myötä kuvien tekninen laatu on parantunut merkittävästi.

Turun Kamerat on maamme vanhimpia kameraseuroja. Perustava kokous pidettiin ravintola Itämeressä 14.11.1930. Yhdistys koettiin tuolloin tarpeelliseksi valokuvauksen tason ja -innostuksen elvyttäjänä paikkakunnalla. Valokuvausta oli toki harrastettu ennen seuratoimintaakin. Viime vuosina jäsenmäärä on kasvanut ja on nyt noin 120.

- Tärkeä osa seuran toimintaa ovat asiantuntijaluennot, seuran järjestämät kurssit ja aktiivinen kilpailutoiminta, kertoo Turun Kameroiden puheenjohtaja Matti J. Niemi.

- Digikausi on mahdollistanut yhä laajemman harrastajakunnan.

Kilpailutoiminta ja kuvausretket ovat olleet aktiivisen seuran toimintaa alusta alkaen. Ensimmäinen Turussa pidetty Suomen Kameraseurojen Liiton kokous ja valokuvanäyttely järjestettiin jo vuonna 1935 ja muutama vuosi- ja teemanäyttely on pidetty myöhemminkin, viimeisin vuonna 2016.

Turun Kamerat kokoontuu kuukausittain, kesäaikaa lukuun ottamatta. Illan ohjelmassa keskeisinä ovat kuvakilpailut ja alan esitys. Aktiivisen seuran alakerhoina toimivat kuvakerho ja matkakerho.

- Turun saaristo on kerhon jäsenten erityisesti suosima ja rakas kuvauskohde. Vuosittain seuran jäsenet tekevät sekä kesällä että talvella muutaman päivän kuvausretken luonnonkauniisiin maisemiin, Matti J. Niemi kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa