Julkaistu 03.08.2020 0          

Raucellin lämmönsiirtimet osaksi Vahterusta

Vahteruksen toimitusjohtaja Mauri Kontu. Kuva Anton Sucksdorff.

Hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja Vahterus on ostanut kotimaisen Raucellin liiketoiminnan 31.7.2020. Raucellin tuotteen valmistus jatkuu Riihimäellä ja myynti siirtyy Vahteruksen myyntiorganisaation vastuulle. Vahterus uskoo, että yrityskauppa mahdollistaa Raucellin siirtimen entistä laajemman myynnin ja kehittämisen niin olemassa olevien kuin uusienkin asiakkaiden kanssa.

Raucell Oy ja Vahterus Oy ovat 31.7.2020 allekirjoittaneet liiketoimintakauppasopimuksen. Raucell-tuotemerkillä valmistettujen levylämmönsiirrinten koko liiketoiminta siirtyy elokuusta alkaen osaksi Vahteruksen liiketoimintaa.

Tuotteen kehittäjä ja ideoija on diplomi-insinööri Pentti Raunio. Hän on vastannut Raucellin liiketoiminnasta yhtiön perustamisesta vuodesta 1988 lähtien.

Ennen oman yrityksensä perustamista Raunio oli 1970-luvulla Rauma-Repolan Uudenkaupungin telakan LVI-tehtaalla tuotekehityspäällikkönä. Siellä kehitettiin mm. ensimmäinen suomalainen tiiviisteellinen UNEX -levylämmönsiirrin. Vuonna 1977 Vahteruksen perustaja ja toimitusjohtaja Mauri Kontu teki UNEX -lämmönsiirtimen mitoituksesta diplomityön Pentti Raunion ohjauksessa ja Professori Ilmari Kurki-Suonion valvonnassa. Valitettavasti Raunio menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen juuri pari viikkoa ennen kaupan allekirjoitusta.

Runsaan kolmenkymmen vuoden aikana Raucell on valmistanut tuhansia lämmönsiirtimiä Riihimäellä. Tuotteen innovatiivinen täysin hitsattu rakenne mahdollistaa sen soveltuvuuden erittäin vaativiin käyttöolosuhteisiin ja sitä on myyty moniin eri teollisuuden sovelluksiin Suomessa ja ulkomailla.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa