Julkaistu 03.09.2020 0          

Ideanappi on palkittu työkalu yrittäjyyden edistämiseen

Uusyrityskeskusten Ideanappi on yltänyt kansalliseen voittoon EU:n yrittäjyyden edistämisen kilpailussa (European Enterprise Promotion Awards). Ideanappi voitti Suomen tasolla “Promoting the Entrepreneurial Spirit”-kategorian ja on nyt mukana kilpailemassa kategorian voitosta Euroopan tasolla.

Ideanappi (www.ideanappi.fi) on digitaalinen työkalu, joka madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä. Sen toimintalogiikka on yksinkertainen: yritysideaa pohtinut henkilö tiivistää ideansa Ideanappi-työkalussa 500 merkkiin ja lähettää sen Uusyrityskeskukselle arvioitavaksi. Uusyrityskeskuksen kokenut yritysneuvoja lähettää 24 tunnin sisällä arvionsa ideasta sekä ohjeistuksen, miten yrittäjäksi aikovan kannattaa edetä prosessissa. Ideanapin on kehittänyt Keski-Suomen Uusyrityskeskus.

– Ideanappi syntyi halusta aktivoida kaikkia yrittäjyyttä harkitsevia ihmisiä tuomaan ideansa esille. Kertynyt kokemus osoittaa, että 40 prosenttia Ideanapin käyttäjistä rohkaistuu edistämään yritysideaansa Uusyrityskeskuksen neuvonnassa, sanoo Keski-Suomen Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Piia Grekula.

Useat tutkimukset osoittavat, että nuorten yrittäjyysinto on kasvussa. Yli kolmannes nuorista pitää yrittäjäksi ryhtymistä mahdollisena tulevaisuudessa. Haasteena on innon muuttaminen kannattavaksi yrittäjyydeksi.

– Uusyrityskeskusten tavoitteena on luoda yrittäjyyttä suunnitteleville helposti löydettävä ja eheä palvelupolku, joka toimii myös digitaalisessa maailmassa. Tämä on erityisen tärkeää nuorille. Ideanappi on osa sitä polkua, kertoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Tavoitteena ottaa käyttöön koko maassa

Ideanappi-työkalu on ollut Keski-Suomen Uusyrityskeskuksessa käytössä vuodesta 2018. Kuluneen vuoden aikana Ideanapin ovat ottaneet käyttöönsä myös Uusyrityskeskus-verkostoon kuuluvat Lahden Seudun Kehitysyhtiö LADEC sekä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor. Ideanapin omistus siirtyi syyskuun alusta Keski-Suomen Uusyrityskeskukselta kattojärjestölle, Suomen Uusyrityskeskukset ry:lle.

– Ideanappi on loistava keksintö. Tavoitteenamme on laajentaa Ideanappi osaksi Uusyrityskeskusten palvelua kaikissa maamme Uusyrityskeskuksissa, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa