Julkaistu 04.09.2020 0          
Uusi yritys:

Tiia Sucksdorff toi padelin Turkuun

PadelParkin yrittäjä Tiia Sucksdorff pelaa Padelia lähes joka päivä.

Turun Kupittaanpuiston vaaleanpunaiset kentät vetävät loistavalla värillään puoleensa. Lasiseinin rajatuilla kentillä pelataan nelinpeliä lyhyillä mailoilla. Peli näyttää jonkin verran tennikseltä, mutta vauhti on kovempi. Pelaajilla näyttää olevan hauskaa.

Peli on padel, meksikolaista alkuperää oleva peli, joka lienee tuttu Espanjan-kävijöille. Peli on latinalaisen Amerikan lisäksi erityisen suosittu Espanjassa, mutta vauhdikas laji on muutaman viime vuoden aikana saavuttanut suosiota myös Suomessa. Tiia Sucksdorff, PadelPark Oy:n yrittäjä pelaa itse padelia lähes päivittäin.

-Jäin kerralla koukkuun tähän lajiin. Kokeilin padelia ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten Suomessa ulkokentällä. Padel on paitsi erinomaista hikiliikuntaa, myös mukavan sosiaalinen laji.

Padel muistuttaa tenniksen ja squashin yhdistelmää. Kenttä on kuin minikokoinen tenniskenttä ja padelia pelataan verkon yli. Lasiseinät rajaavat kentän ja pallo saa kimpoilla seinien kautta. Padelia pelataan nelinpelinä. Maila on lyhytvartinen eikä siinä ole tennis- tai squash-mailojen tavoin verkkoa, vaan reiällisten pintojen välissä on huokoista täytettä. Pallo näyttää tennispallolta, mutta on kevyempi.

Pelaaminen kannattaa aloittaa sisäkentällä

Sucksdorff näki heti Padelia kokeiltuaan lajin mahdollisuudet, ja alkoi rakennuttaa ja hallinnoida Padel-kenttiä Turussa. Sisäkenttiä on Skanssin alueen hallissa seitsemän, ulkokentät ovat Kupittaalla ja Harjattulassa. Ulkokenttäkausi kestää kuusi kuukautta.

-Varsinkin keväällä ulkokentällä raikkaassa ilmassa pelaaminen on ihanaa! Lasiseinät antavat sopivasti tuulensuojaa ja pelissä tulee ihan varmasti lämmin, Sucksdorff vakuuttaa.

PadelParkin sisähallissa on kuntosali, jotta lihakset saadaan vetreiksi ennen peliä. Yläkerran 20 hengen saunaosastolla hoidellaan jälkipelit, tankataan ruokaa ja juomaa ja kuunnellaan musiikkia.

-Olen suunnitellut tilat siten, että ne soveltuvat hyvin vaikkapa yrityksen tyky-päivän pitopaikaksi. Täällä on myös parinkymmenen hengen kokous- tai luokkatila, jos ennen peliä halutaan käydä läpi työasioita tai vaikkapa perehtyä padelin teoriaan ja sääntöihin.

-Yhden tai kahden tunnin peliaika on sopiva. Pelaaminen kannattaa aloittaa sisäkentällä, jossa olosuhteet ovat stabiilit. Ulkokentälle mennään sitten pikemminkin hauskanpitoon, Sucksdorff sanoo.

Listan varsinaissuomalaisista uusista yrityksistä löydät juuri ilmestyneestä Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdestä! Näköislehti löytyy myös nettisivuiltamme.

Anne Pentti

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa