Julkaistu 04.09.2020 0          
Uusi yritys:

Tiia Sucksdorff toi padelin Turkuun

PadelParkin yrittäjä Tiia Sucksdorff pelaa Padelia lähes joka päivä.

Turun Kupittaanpuiston vaaleanpunaiset kentät vetävät loistavalla värillään puoleensa. Lasiseinin rajatuilla kentillä pelataan nelinpeliä lyhyillä mailoilla. Peli näyttää jonkin verran tennikseltä, mutta vauhti on kovempi. Pelaajilla näyttää olevan hauskaa.

Peli on padel, meksikolaista alkuperää oleva peli, joka lienee tuttu Espanjan-kävijöille. Peli on latinalaisen Amerikan lisäksi erityisen suosittu Espanjassa, mutta vauhdikas laji on muutaman viime vuoden aikana saavuttanut suosiota myös Suomessa. Tiia Sucksdorff, PadelPark Oy:n yrittäjä pelaa itse padelia lähes päivittäin.

-Jäin kerralla koukkuun tähän lajiin. Kokeilin padelia ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten Suomessa ulkokentällä. Padel on paitsi erinomaista hikiliikuntaa, myös mukavan sosiaalinen laji.

Padel muistuttaa tenniksen ja squashin yhdistelmää. Kenttä on kuin minikokoinen tenniskenttä ja padelia pelataan verkon yli. Lasiseinät rajaavat kentän ja pallo saa kimpoilla seinien kautta. Padelia pelataan nelinpelinä. Maila on lyhytvartinen eikä siinä ole tennis- tai squash-mailojen tavoin verkkoa, vaan reiällisten pintojen välissä on huokoista täytettä. Pallo näyttää tennispallolta, mutta on kevyempi.

Pelaaminen kannattaa aloittaa sisäkentällä

Sucksdorff näki heti Padelia kokeiltuaan lajin mahdollisuudet, ja alkoi rakennuttaa ja hallinnoida Padel-kenttiä Turussa. Sisäkenttiä on Skanssin alueen hallissa seitsemän, ulkokentät ovat Kupittaalla ja Harjattulassa. Ulkokenttäkausi kestää kuusi kuukautta.

-Varsinkin keväällä ulkokentällä raikkaassa ilmassa pelaaminen on ihanaa! Lasiseinät antavat sopivasti tuulensuojaa ja pelissä tulee ihan varmasti lämmin, Sucksdorff vakuuttaa.

PadelParkin sisähallissa on kuntosali, jotta lihakset saadaan vetreiksi ennen peliä. Yläkerran 20 hengen saunaosastolla hoidellaan jälkipelit, tankataan ruokaa ja juomaa ja kuunnellaan musiikkia.

-Olen suunnitellut tilat siten, että ne soveltuvat hyvin vaikkapa yrityksen tyky-päivän pitopaikaksi. Täällä on myös parinkymmenen hengen kokous- tai luokkatila, jos ennen peliä halutaan käydä läpi työasioita tai vaikkapa perehtyä padelin teoriaan ja sääntöihin.

-Yhden tai kahden tunnin peliaika on sopiva. Pelaaminen kannattaa aloittaa sisäkentällä, jossa olosuhteet ovat stabiilit. Ulkokentälle mennään sitten pikemminkin hauskanpitoon, Sucksdorff sanoo.

Listan varsinaissuomalaisista uusista yrityksistä löydät juuri ilmestyneestä Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdestä! Näköislehti löytyy myös nettisivuiltamme.

Anne Pentti

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa